onsdag 31 maj 2017

ÅRSMÖTE MED SUS IF PÅ RESTAURANG MOLDAU 17 maj 2017


1.     Mötet öppnas av klubbens ordförande Ingemar Ederström.
2.     Ingemar väljs till mötesordförande och sittande klubbsekreterare Anders Elghorn till mötessekreterare.
3.     Linus Elghorn och David Domeij blir justeringsmän och rösträknare.
4.     Föredragningslistan fastställs. 
5.    5a, Verksamhetsberättelsen konstaterar dystra faktum att 2016 blev den sämsta säsongen i SUS historia. Lagledaren Axel Haglund noterar dålig närvaro, varje match har varit en kamp för lagledaren att få ihop fullt lag. Inte en enda vinst på våren. 0-16 mot Tudor Arms torde vara klubbens största förlust genom tiderna. Sportsligt: ”All time low”, konstaterar Axel. Han mejlade via Simon Öhrlin de unga spelarna och bad om namn på framtida spelare. En bra målvakt kom på hösten. Fem oavgjorda blev det, bland annat mot ettan, tvåan och trean i serien, så det ser bättre ut inför 2017. Kanske kan den nya lagledaren Jasper Käld få en trevligare matchning detta år. Han tog över efter Axel på en lättsam tillställning hemma hos just Axel. Grunden är lagd, stämningen är bra i laget.A mot B, eller Stigges Dream Team som B-laget kallas efter förre ordföranden, Stigge Ramsten, spelades som sjumanna. Slutade 11-9 till A-laget om man får tro några deltagare.

5b, Kassören David Domeij redovisar en vinst 2016 på 2 980 kr, mycket tack vare de ca 6 000 kr som kom in via Svettjugan i samband med matcher och 2 700 som f d spelare i "SUS vänner" bidrog med.De nya tröjorna belastar bara 2016 till en del, resten av kostnaderna drabbar budgeten för 2017. 2016 blev helt OK ekonomiskt, konstaterar kassören David.

5c, Revisor David Sköld skriver i sin berättelse: Efter genomgång av resultat och balansräkning för räkenskapsåret 2016 i SUS IF finner jag att allt är gott. De allmosor som räddade föreningens ekonomi, eller i alla fall besparade lagledningen ett och annat bokat mejl i amerikansk fundraising-anda, i brytpunkten mellan 2015 och 2016, ser fortfarande ut att skänka viss stabilitet till klubbens ekonomi. Det tyder också på att det inom klubben finns ett socialt och kulturellt kapital som inte helt igenom syns i den formella bokföringen, men som vittnar om både en lång och stark klubbtradition och ett livslångt engagemang för klubben bland så väl aktiva som passiva medlemmar. Allt tyder alltså på att här utövas idrott endast för nöjes skull.

6. Därefter beviljade årsmötets deltagare enhälligt styrelsen ansvarsfrihet.

7. Valberedningen för SUSIF har efter intensiva och långvariga konsultationer kommit fram till följande förslag gällande styrelsesammansättning för kommande verksamhetsår.
Då klubben närmar sig en glänsande milstolpe i dess dynamiska historia och 50 års dagen närmar sig raskt, vill Valberedningen ta det säkra före det osäkra och med acklamation föreslå omval av samtliga styrelse ledamöter 2017/18.
Washington DC 17/5 2017
Valberedningen gm Rolf Porseryd.

Men, årsmötet tänkte annorlunda och valde, helt enligt praxis, in nya lagledaren Jasper Käld och avtackade Daniel Garmén för hans uppoffrande arbete. Styrelsen består nu av Ingemar Ederström, ordförande, David Domeij, kassör, Anders Elghorn sekreterare och ledamöterna Linus Elghorn, Axel Haglund, Jasper Käld och Simon Öhrlin.

8. David Sköld valdes om som revisor med Daniel Garmén som suppleant. 

9. Valberedningen får nytt förtroende, Rolf Porseryd, Tommy Seidefors och Björn Halldén.

10. Efter lång diskussion beslutar årsmötet för första gången på många år att höja medlemsavgiften, från 1 200 kr till 1 500 kr per år för aktiva/spelande medlemmar från och med nästa år. Passiva medlemmar betalar även i fortsättningen 200 kr. Viktigt: den som inte betalar är inte försäkrad, poängterar ordföranden. 1 200 kr betalas in på 68 69 70-5. Tips till den som har jobb: dra kostnaden på friskvårdsbidraget!
Svettjugan SKA betalas, det finns det styrelsebeslut på, enligt klubbens sekreterare.
Om inte medlemmarna betalar så finns det inget SUS nästa år, meddelar kassören bistert.

11. SUS IF fyller 50 år i år! Det ska vi fira med en fest i höst för aktiva och före detta. Då ska vi snacka fotboll. Var det bättre förr? Vilken upplaga av SUS är den bästa genom tiderna?
Lördagen 21 oktober ska festen hållas. Inbjudan kommer. 
Festkommitté ska utses, den får bestämma tid och lokal. Känner du för att delta eller har synpunkter kan du höra av dig till någon i styrelsen.

12. Budgeten för 2017 ser så här långt (17/5) mörk ut. David kalkylerar med en förlust på 15 000 kr. Om inte medlemsavgifterna strömmar in och Svettjugan betalas exemplariskt, så är SUS IF akut nedläggningshotat. Dock slipper vi nästa år den engångskostnad på  dryga 5 000 kr som tröjorna belastar 2017 med. Det krävs minst 20 betalande aktiva medlemmar och gärna några fler passiva för att 2017 ska bli bra. Det finns ett gäng gamla spelare och tillskyndare som troget betalar, ett par av dem heter Elghorn, några Ederström, Janne Hansson, Rolf Porseryd. 
Svettjugan ska i princip täcka domarkostnaderna. 

13. Svettjugan kan från och med nu även kallas dubbeltjugan eftersom årsmötet beslutar att dubbla avgiften vid match. Det kostar nu 40 kronor per match att spela i SUS.

14. Tack och ajö från SUS IFs högsta beslutande organ.

Gå också in på SUS levande hemsida STJD, ”SUS tills jag dör” (http://susfotboll.blogspot.se/). Där kan man ladda ner instagram och hitta vidare till SUS-podden.
Och, som sagt; att betala medlemsavgiften är som att ta en kall dusch, det känns bättre efteråt. Gör det: 1 200 kr till 68 69 70-5.

Vid protokollet
Anders Elghorn justering justering
Klubbsekr David Domeij Linus Elghorn

2 kommentarer:

Jasper sa...

Läsvärt för samtliga SUSare!

Davas sa...

Gillar att ha dig som suppleant, Danne.