söndag 3 april 2016

SUS - Frihetsfronten 5-6 (2-3)

Bilden visar ögonblicket efter att Tollmar skickat en frispark 3 meter över ribban. Bollen syns om man tittar noga.

Mål:
1-2 Davas
2-3 RZL (Theis)
3-3 Stefan N (Theis)
4-5 Davas (?)
5-5 Stefan N (?)

Det var en rätt kul match ändå på Kärrtorp. Några avhopp och sena ankomster gjorde att SUS nätt o jämt hade lag när domaren blåste igång matchen. Motståndarna inledde också piggt och gjorde väl mål redan efter 2 minuter. SUS visade dock prov på enastående mental styrka som aldrig gav upp trots TRE tvålmålsunderlägen i matchen. Hade det inte varit för ett snöpligt segermål för italienarna i slutminuten så hade matchen också fått ett rättvisande resultat. Men resultat är ju helt oväsentligt i träningsmatcher där vi naturligtvis bara ser till prestationen, och den var bitvis rätt bra ändå. Nya Stefans andra mål var en riktigt fin pressad volley. Davas som ser bättre ut än någonsin skicka två inlägg rätt i mål. Theis såg väldigt bra ut, hans bollbegåvning är intakt och han låg bakom mycket av SUS offensiv. 90kg Bohlin var sig lik, och det är ju extremt lovande inför säsongen. Det var väl mest defensivt som SUS inte var helt hundra, och det berodde nog på bristande samarbete mellan lagdelarna. Det var några mål som gavs bort lite enkelt, men det rättar vi till i seriespelet. Dagens besvikelse var ju annars att Tor, ordförande Ingemars sons kamrat som många gånger spelat inne med SUS och som vi nog trodde skulle gå till SUS när division 2 karriären var över, tydligen börjat spela med Trinacria! Obegripligt! Sannolikt är det någon med feta hållhakar på Tor som tvingat honom till den klubben för frivilligt kan det knappast vara. Eller bara ungdomlig förvirring? Vi får hoppas att han blir klokare med åren.

Nästa söndag tar vi oss an Azzurri kl 15.00 på Kaknäs. Då blir det generalrepetition inför seriepremiären som är veckan därefter den 17e.

Go SUS!


12 kommentarer:

davas sa...

Undrar om inte RZL ska ha den första baljan? Var det Elo som hörde att vinande ljud när bollen strök mot RZLs strumpa?

Var det inte sedan samme Elo som passade tillbaka till undertecknad innan det där förlupna inlägget landade i inre bortre burgaveln? Annars var det nog Nisse. Eller Stefan från Sveg.

Unknown sa...

Generöst Davas !! ;)
Kanske kan bjuda tillbaka vs Azzuri

RZL

K_Erik sa...

Efter ert raljerande eller vad man ska kalla det angående gårdagens motståndares namn, gjorde jag en googling och fann följande: https://en.wikipedia.org/wiki/Trinacria

Det är något med italienskinspirerande lågdivisionslag i Sverige och pretentioner. Jag menar, vad är det för fel på att hitta på ett totalt intetsägande namn och sen skapa sin egen historia likt SUS?

Axel sa...

Jag tror jag förstår vad du menar Kekke men SUS som namn är väl inte så intetsägande?! Jag tycker att det är poetiskt!

Unknown sa...

Trinacria är en utbrytargrupp fr Azzuri så det den matchen man ser fram emot att skåda.
Kan bli lite Muzavarning :)

davas sa...

Materazzi möter Zidane?

K_Erik sa...

Det jag menar Axel är att vid grundandet av Stockholms Universitets Studenters Idrottsförening ett namn som inte direkt har någon historisk referens. Åtminstone inte i jämförelse med romarnas namn på Sicilien...

Sen har SUS skapat sin egna poetiska historia efter grundandet, och det är inget annat än underbart.

Det är nästan värt ett besök på Azzurri vs Trinacria. Jag ser framför mig Azzurris targetplayer slänga en och annan armbåge i fejset på Trinacrias mittbackar.

K_Erik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
K_Erik sa...

Utifall SUS får för sig att någonsin starta ett B-lag, yrkar jag på namnet Birger Jarl FC. Han är ju ändå ansedd som Stockholms grundare.

På temat namngivning av lag med historiska referenser.

Axel sa...

Hahaha, Birger Jarls FC. Det funkar på många sätt. Förkortat kan det uttalas som BeeJays, eller kort och gott B-laget som vi ofta kallar Stigges Dream team som vi ju möter varje höstavslutning. Min pappa heter ju Birger så, ja jag gillar hur du tänker S:t Erik!

Unknown sa...

Fan Elo lackade du till på Trinaclia alltså?! Var det så överhettat på högerkanten?? ;) ;)
Det var han lilla fluffiga vänsterbacken va? :P

Axel sa...

Nu har jag missat nått, lackade Elo? Han har visat bra temperament förr men detta måste jag missat. Annars hade ju Theis lite gruff med Stefano väl?