söndag 10 april 2016

Azzurri - SUS 3-1 (1-0)

Fint väder, kul match!

Fick inte så bra bildmaterial med mig...

11 kommentarer:

Axel sa...

Jag har lite dåligt med tid så vi kanske kan skriva rapporten tillsammans. Jasper gjorde målet, väldigt snyggt inplacerad i bortre gaveln efter att Jojje manglat ner målvakten i samband med en hörna. Jaspers första i SUS-tröjan va?

davas sa...

Från baksätet i Axels bil, över telefon iPhone 6, hade jag telefonkontakt med K-J Elo innan match. Skulle gissa att klockan var 14:30. K-J hade tagit buss 69 ut mot Kaknäs tillsammans med Philip och Stefan (inte 90 kg, utan nya Stefan). Nu satt de dock alla tre längst ut på Blockhusudden och funderade över tillvaron. Bussen hade passerat Kaknästornet, men de inte sett någon bollplan, så de satt kvar. Och sedan passerade de Djurgårdsbrunns Wärdshus också, och Manillaskolan, där det visst fanns en basketplan och kanske en sjumanna, men det verkade ju inte helt rätt. Så de åkte förbi Wallenbergs lilla herremanspurte också, samt de små tjänstebostadslängorna innan svängen in mot Thielska galleriet. Ja, sen lär de även ha passerat nedanför Thielska på allt smalare väg, innan de började inse att det blev allt mindre kvar av Djurgården, och allt svårare att få rum med en bollplan för elva man.

Ute på Blockhusudden satt de i alla fall nu. Jag gissar att de gick av bussen, för chauffören lät meddela under samtalets gång att de hade tio minuter till avgång när K-J frågade, och jag kan aldrig tänka mig en chaufför med det körschemat inte tar chansen att lapa lite sol med så mycket tid på klockan, en dag som denna. Så antagligen satt de där, och blickade ut över Nackastrand, när K-J halade upp telefonen, och undrade var den här Kaknäsplanen faktiskt låg. Det verkar aldrig ha föresvävat någon av SUS nya ynglingar att kolla upp det hela på kartan; de utgick från att bollplanen skulle komma till dem, om de bara satt kvar och hade tillräckligt med is i magen.

Det gjorde den ju inte. Kaknäs ligger ju undanstoppad uppe vid hästhagarna och skogsbrynet uppe på norra Djurgårn. Så Axel fick ta sin kärra och köra ut och hämta dem. Tror de möttes nånstans halvvägs, vid Wärdshuset. Det vet nog någon annan bättre.

Hur som helst gladde sig Erik mycket åt det här debaclet när vi bytte om ute på Kaknäs fina gräs. För tydde det inte på en väldigt god acklimatisering till SUS sätt att förhålla sig till tillvaron? Att lite lagom arrogant räkna med att man bara blir serverad, en bollplan, en träningsmatch, eller vad det månde vara. Vi skrattade glatt åt SUS policy att aldrig ordna träningsmatcher, och var rörande överens om att det alls inte kunde röra sig om någon policy, ty sådana har ju inte SUS. Att aldrig ordna träningsmatcher, men ändå kunna spela av fyra på försäsongen, är ju bara ett utslag av precis samma förhållningssätt som Elo och kompani uppvisat på bussen. De faller väl i knät?!

Kaknäs var hur som helst en precis lika härlig anläggning som man hade kunnat vänta sig. Ja, Axel tyckte nog att det var lite ruffigt för att vara DIFs a-lags klubbstuga, etc, och det kan man kanske hålla med om. Det vara långt mer fokus på Åland och på olika segelsällskap där ute, än på Djurgårn, såg det ut som. Omklädningsrummen vet jag inte hur de såg ut, för vi som vara först bytte om precis bakom Azurris lagfotografering ute på planen. Men vi får väl hoppas att det råkar bli ny träningsmatch där ute nästa år, så man kan bekanta sig lite mer med hela etablissemanget.

Anonym sa...

Glädjande pregame beskrivning Davas! Det förklarar också det då till synes oförklarliga som lämnade mig i lätt chock; hur kom det sig att jag var före Axel in på parkeringen?
Nora(och då förstås även jag) tackar för det trevliga sällskapet som SUS spelare alltid bjuder på bänken. Lite kul hur hon kommer hem med helt annan info om spelarna än jag känner till. Jag vet ju t.ex. att Jasper är väldigt kompetent som vänsterback, men att han har en sjukt gullig hund visste jag ju inte. Nu bara måste vi skaffa en likadan.
#13

Axel sa...

Mycket välformulerat Davas. Faktum är att jag hämtade gänget längst ut vid Blockhushudden. Jag bröt mot ett par trafikregler också när jag nästlade mig fram till Djurgårdens östligaste spets i jakt på Elo & Co. Det var en extrasväng som jag gärna gjorde, det var ju en underbar dag och Djurgården är ju smärtsamt vackert såhär års. Åkte faktiskt lite fel på tillbakavägen så det blev extra sightseeing dessutom.

Annars var det synd att vi inte hade någon given mittback på bänken att byta med idag, för jag hade gärna tatt en stund på bänken med Nora, det är alltid lika trevligt att språka lite.

Tycker att det känns som att mycket är på plats i truppen nu inför säsongspremiären nästa vecka. Jag tänker främst på stämningen runt match. Den har vi lyckats fajntiuna riktigt bra.

Björn sa...

Härlig story! Känns tryggt att vi tar in spelare av rätt virke till SUS. Påminner lite om en match vi hade ute på Lidingö (eller var det Täby?) i sexan. Jag, Axel och Danne bilade dit och fick snurra runt en hel del innan vi hittade planen.

Axel sa...

Nu kom jag ihåg en till grej. Elo berättade att hans snabbhet bara är en fråga om teknik. Det skulle innebära att han kanske kan instruera oss andra så att vi blir lika snabba. Elva elosnabba SUSare på plan. Tjena uppflyttningsspöket.

Anonym sa...

Förutom Danne då, han hade väl redan fått ordning på tekniken nu om jag förstod det rätt i nåt tidigare inlägg./#14

Axel sa...

Vet inte om det bara handlar om steglängd, men som sagt, jag är lite orolig om alla ska bli så där snabba nu helt plötsligt.

Simon Öhrlin sa...

För kännedom har Kj kunskap om i princip alla öar och klippor i Stockholms skärgård, men uppenbarligen inte Djurgården, vilket är lite förvånande.

Elo sa...

Det är det här som är det bästa med SUS! Det som händer på planen är viktigt, men det som händer runt om kring är ännnu viktigare. Jag kan rapportera att omklädningsrummen var fina och att det gick att köpa mycket välgjord pastasallad till bra pris i kafeterian efteråt. Sammanfattningsvis en himla fin dag att bära SUS-tröjan på.

Axel sa...

Helt rätt Elo!