onsdag 1 oktober 2014

La Belle Epoque är över - Wake up and smell the coffee!

SUS dansade en sommar men nu är glädjen och skratten slut. Jag var inte med när det hände gudskelov, men det lär ha gått till på ett redigt och suskt sätt, av "the RZL report" att döma. När JS psykade Björn till att missa en straff mot KFK i säsongspremiären i april så var det något som vi alla kunde uppskatta, det kändes fräscht och nytt och inspirerande på nå vis. Och det skulle ju faktiskt visa sig att vi ändå kunnat hittat på vad f*n som helst i den där fake-matchen, domarn i maskopi med STFF hade ju ändå bestämt sig för att ge segern till KFK. Så den straffmissen blev kanske rentav startskottet till "Nya SUS" fortsatta Eriksgata genom säsongen. ALLT är möjligt var det många som kände. Saknas yttre hot, så har vi gott om inre resonerade många fotbollsteoretiker när de försökte analysera SUS framgångssaga. Segrarna började ju efterhand att rada upp sig och många läsare skrev lyriskt till oss på STJD-redaktionen och frågade Hur bra kan Nya SUS bli egentligen? Hur många matcher kan SUS hålla nollan? och allt vi kunde svara har varit Vi vet inte! Men när JS upprepade sitt succé-move mot Makkabi i söndags så var det som när man misslyckas dra igång en utombordare, vafan inget händer, motorn går ju inte igång! Den rätta knycken var borta, maskineriet drog inte igång. Allt blir bara en soppa, en torsk. Så där står vi nu, i ruinerna av det som en gång var Sveriges mest formstarka lag. SUS flög för nära solen, igen, och togs ner på jorden av en osynlig hand, kanske fotbollsguden (finns det en sån förresten?), kanske Makkabi?? Dom var ju med på plan i söndags också, vilket är mycket lätt att glömma. Dom fick glädjefnatt och kallar det för en "helt fantastisk krigarseger" på sin fb-sida och det talar för att det var något mirakulöst som var med i görningen, en "divine intervention" if you wish.




På fredag kan SUS kanske få upprättelse i säsongens sista seriematch. Det är i alla fall värt ett försök. Klicka Ja på bokat.se. Matchstart 18.00 på Stadshagen 1.




2 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Jag var så fruktansvärt dålig sist - att det är fullt möjligt att säsongsavslutningen blir min sista match i SUS. Mina skor är dessutom trasiga, så det passar bra. Det här är som alla förstår inte ett hot eller ett löfte, det är en present. Spännande. Vi ses i helgen.

Axel sa...

no way José