söndag 9 mars 2014

Calling Tom… SUS värvar

This just out, till Tom Flumé, f.d. ordförande i Vasastans BK.

Hej Tom! 

Flera olika rykten, från flera olika håll, säger att du är general manager för ett fotbollslag som avancerat så snabbt i seriesystemet, att ni nog lämnat efter er en del talangfulla men mindre träningsvilliga spelare – spelare som eventuellt skulle behöva en ny klubbadress. 

Skulle det vara så har jag ett ganska attraktivt erbjudande för det här vilsna materialet: att börja spela med SUS. 

Även om du säkert redan känner till det mesta om SUS kan det vara på sin plats med en kort påminnelse: SUS är en av Stockholmsfotbollens allra mest anrika klubbar, grundad 1967 som Stockholms Universitets eget lag, av den gamle radiorösten Lelle Printer. Ganska snart bytte laget universitetserien mot det vanliga seriesystemet, och har bland annat spelat en del oavgjorda matcher mot Vasastans BK när det begav sig. SUS har alltid spelat fotboll för nöjes skull, och aldrig tränat något nämnvärt, även om det nog faktiskt hänt att vi slagit oss ihop för en spontanträning med just VBK (säger man så?) någon gång på hagen. Målsättningen för SUS är alltid att ta hem andraplatsen serien, för att slippa gå upp. SUS är ett oerhört talangfyllt lag, men gör allt för att spela slow football. Det innebär att SUS inte värmer upp, i alla fall aldrig tillsammans. Istället släntrar man som SUS-spelare upp till planen precis när det är dags. Sedan händer det ganska ofta att man ställer in skorna, men vinner komfortabelt ändå. 

Bortsett från att VBK spelat en del mot SUS genom åren, tänker jag mig att du redan känner till allt det här. SUS är ju även den klubb i Stockholmsfotbollen som nog jobbat med allra flest mediekanaler under åren. "SUS tills jag dör" låg en gång i tiden på bloggtoppen. Instagram-flödet har gett upphov till ett helt nytt begrepp: SUStagram. Vine-flödet har gäckat såväl med- som motspelare. SUS har så klart även haft egen podd-radio (ungefär fyra säsonger), och kört eget mikrobryggeri. Även om alla delar inte är verksamma idag, har SUS också ett ständigt puttrande och helt unikt samarbete med Club-Mate. SUS älskar Club-Mate, och Club-Mate älskar SUS. 

Nu behöver vi dock några fler spelare som också älskar SUS; att förstärka i varje lagdel är devisen för säsongen. Och kanske kan du peka vidare, Tom?

Erbjudandet ser i korthet ut så här: 
– spela för SUS i sjuan och slipp allt vad träning heter; 
– satsa istället allt på soliga matcher på Stadshagens etta;
– spela för SUS och krossa Kronis, Snipers, och andra klassiska lag;
– lägg tjugo spänn per match (första gratis) för att få vara med, och betala 1200 spänn för helåret i medlemsavgift;
– spela till dig en plats i laget redan under försäsongen, se schemat för årets täningsmatcher nedan

Om du tror dig veta någon f.d. VBK-are som kunde vara intresserad får du gärna vidarebefordra detta, så som det är. Men ännu bättre vore det ju förstås om du kunde skicka över en lång lista med kontaktuppgifter till bollskickliga, trevliga, SUS-anpassade spelare som inte längre representerar VBK, och som vi själva kunde närma oss. Om du nu skulle råka ha en sådan...

Hur som helst, SUS träningsmatcher i mars-april:

23 mars, kl 18.00, Åkeshovs BP: Träningsmatch mot Sthlm Snipers
27 mars, kl 20.30, Tanto BP: Träningsmatch mot Oranje
4 april, kl 19.00, Danderydsvallen: Träningsmatch mot IFK Bergshamra

Den som vill spela i SUS bör kolla in susfotboll.blogspot.com, och genast kontakta:

Axel Haglund | 0739461354 | axelhaglund at hotmail.com
David Sköld | 0707530996 | erikdavidskold at gmail.com
Dan Lepp | 0708655692 | dan at danlepp.se

– Eller bara skriva en kommentar här nedan. Vi hör dig!

4 kommentarer:

Axel sa...

Plan A härmed sjösatt.

Hulken sa...

Kommer ju gå bra det här...

Anonym sa...

Varför inte!
Annonsera på stff "Anslagstavlan"

Axel sa...

Kul idé!