onsdag 23 januari 2013

Henriks brorsa?


Den som läste Dagens nyheter eller Göteborgsposten extra noga i morse såg kanske en annons på familjesidorna av lite udda karaktär. Allt handlar om en svensexa som gick lite för långt. Och som vägrar att sluta. Frågan är om det handlar om Henrik Hallbergs brorsa eller ej? Inlägget är saxat från ajour.se:

Så här ser annonserna i dagens tidningar ut:

Det började 2008 när reklamaren Richard Hallberg gifte sig. Hans kompisar ordnade en svensexa för honom som avslutades med ett besök hos en fotograf. Där blev han plåtad i en klassisk familjefader-pose. Som ett skämt.
Ajour har talat med en av Richard Hallbergs vänner som var med på svensexan. Vännen vill vara anonym, men berättar att det bara är han och två personer till som visste vad de skulle göra med bilderna. Och Richard Hallberg anade ingenting. Inte då och inte att bilden skulle bli början på en en mediaföljetong med honom själv i huvudrollen. Första delen utgjordes av den här självgoda bröllopsannonsen som fick många GP-läsare att upprört sätta morgonkaffet i halsen:
Richard är ursprungligen från Karlskrona och annonsen infördes även i en lokaltidning där. Enligt den anonyma vännen ska hans pappa ha läst annonsen, inte känt igen Richard och frågat sin fru: ”Vad är det för idiot som sätter in en sådan här annons?”.
Richards kompisar, som också är reklamare, har genom åren fortsatt att förfölja honom med mindre smickrande mediaframträdanden, varav den senaste alltså dök upp i dag.
Här är några av de andra bilderna som förekommit genom åren:


Ajour har, utan framgång, sökt Richard Hallberg.

STJD har, inte, sökt Henrik Hallberg för en kommentar, utan har istället bestämt att det är hans brorsa som det handlar om.

/A


7 kommentarer:

Davas sa...

Det här är så konstigt. Är annonserna verkligen så självgoda att man hajar till? Rimmar det inte med hur folk gör mest?

Axel sa...

Det är väl det som gör det så kul, att det så diskret glidit över gränsen. För över gränsen tycker jag nog det är när inte frun får va med på bröllopsbilden.

SirMoose sa...

Jag såg den om att det går bra nu. Jag tycker den är riktigt lustig.Man noterar den onekligen och den vill liksom inte släppa taget. Är den på riktigt? Vem har skickat in den för det lär ju inte vara han själv och så vidare.

Inte blir det mindre kul då det visar sig att det är HH:s brorsa.

Henrik Hallberg sa...

"Richard är ursprungligen från Karlskrona" borde ju ge en ledtråd.

Davas sa...

Måste varit trött när jag kollade igenom det hela. Ni har rätt, det är nog till och med något mer narcissistiskt än SUS:s Pod.

Axel sa...

Henrik: Känns som en grym ledtråd med Karlskrona men jag har ingen aning om var det ligger så jag vet inte om det talar för eller emot.

Davas: Jo, det är det kanske, men jag vill nog mena att vi jobbar i samma genre. Det är min förhoppning iallafall!

Kolla förresten kommentaren saxad från Oranjes fb-sida:

Hahahahahahaha! Helt fantastisk podcast! Otroligt roliga intervjuare med riktigt skön glimt i ögat och självironi och ett magiskt inhopp av coach Länge sen jag garvade så mycket. Bra jobbat SUS och Bomber! / Kobran

Davas sa...

Vilken succé! Det går bra nu.

Bl.a. välavlönat jobb, bor flott på Norrmalm, lätt nykär...