måndag 1 oktober 2012

Matchrapport: SUS IF - BK Lugnet 5-2 (2-1)


Mål:
1-0 Daniel
2-0 Hallberg (RZL)
3-1 Amir (Max)
4-1 Amir (Hallberg)
5-2 Amir (Hallberg)

Gula:
JS
Aaron
Theis

Dojjor:
Amir, Hallberg 2
Håkan 1
Björn -1

Matchreferat:
Ja, vad ska man säga? Det var fart och fläkt på Hagen. BK Lugnet visade sig vara allt annat än lugna. Som en retlig pundare från Rimbo som fått smak på segrar och är på jakt efter en ny kick för att stilla abstinensen.

BK Lugnet Foto: RZL


Lugnet ville verkligen verkligen vinna. Men det fick dom inte, naturligtvis. Varken målmässigt, spelmässigt eller i de verbala sammandrabbningarna lyckades de triumfera. Men dom försökte och det hedrar dom så till den grad att jag snudd på tycker att de hör till årets roligaste motståndare, ett värdigt substitut till Kronis nästa år kanske?

Det finns så många roliga episoder att rapportera från den här matchen. Vi börjar med målen. Amir blir frispelad men fälls bryskt strax utanför straffområdet, lite till höger. Från bänken kunde man riktigt se vilket perfekt läge det var för Dannes vänsterfot, och jaa, Danne satte den distinkt i en lucka i den otajta muren. En stund senare, kanske i mitten av första halvlek, gör Hallberg ett klassmål när han tar sig fram centralt i banan, hela vägen genom försvaret och fri med målvakten gör han inga misstag. ”Kvalitet i varje del” som man säger på Troxhammars GK. Sen gör Danne 3-0 efter samarbete med Björn men domaren ville annorlunda och blåste offside, han ville kanske ha lite spänning kvar i matchen, bra tänkt. Lugnet petar sen också in 2-1 för att ytterligare bevara intresset till andra halvlek.

I andra halvlek spelar SUS ganska lojt och den där lite oroväckande självsäkerheten är nog ganska utbredd.  Lugnet gör sitt bästa med hög press och aggressiv inställningen. Det kändes aldrig riktigt farligt i SUS straffområde och Hockey var dominant i sin målgård. Amir som funderade på att snöra av sig skorna redan efter första bytet i första halvlek måste tagit sitt förnuft till fånga för en bit in i andra dyker han upp på plan igen. 3-1 sätter han på nick på ett magnifikt inlägg från Max på högerkanten. 4-1 placerar Amir in från 35 meter när han ser att deras målvakt står och dräller för långt ute -ett helt underbart mål, ett av årets skönaste iaf. I det här skedet hade de flesta motståndare abdikerat och började tillbe sin nya gud SUS, men inte Lugnet, dom kunde inte sluta tänka på sin sil. Dom lyckas också rätt snart göra 4-2 efter slarvigt försvarspel från SUS. Rätt kort därefter får de även en straff. Johans stridslist får i det här läget maximal utdelning. Straffläggaren är nämligen vid det här laget helt upptagen med att begrunda och kommentera vår kaptens eventuella efterblivenhet. Inte mycket av hans attention-span gick till själva straffläggandet, och för att vara på den säkra sidan tornade Håkan upp sig så pass i målet att det blev helt nödvändigt för den stackars lugnetspelaren att slå bollen utanför.

Amir som inte verkar vara mycket för att bevara spänningen i matcher gjorde strax därpå 5-2 på sitt vanliga distinkta sätt, han behöver inte mycket utrymme han.

Det var en rätt bråkig match. Lugnet innehöll ett antal rejält gnälliga spelare och SUS är som bekant specialister på området. Dan hade en riktigt jobbig gubbe att ta hand om på sin kant och Aarons patenterade trash-talk firade triumfer när Lugnets kapten ville göra upp efter matchen. Det hela var barnsligt och i efterhand pinsamt men ändå ganska underhållande och motivationshöjande när det pågick.

Sammanfattningsvis får man tacka Lugnet för att de bjöd upp till dans och gjorde matchen mer intressant än man trott på förhand. Hoppas vi hamnar i samma serie nästa år igen.

/A


20 kommentarer:

Axel sa...

Förslag på dojjor? Amir är rätt ljuten.

Björn sa...

Helt rätt med doja till Amir, helst med tanke på att han bara hade ett och halvt ben idag... Rätt resultat i de andra matcherna nu också, SUS har häng på silvermedaljerna!

Amir sa...

Mr. Hallberg assisterade till 4-1 & 5-2 :)

Anonym sa...

Fan vad jag ser ut...blir sprint träning hela veckan.

Hallberg fick bollen av min brytning för 2-0 men ganska tursam assist

RZL

Anonym sa...

ps Hallberg borde få en dojja, sprang mycket idag o spelade bra

RZZ

Björn sa...

Jag borde ha en minusdoja för mitt avslut i friläge. Skulle ju bli en läcker lyftning i krysset...

Axel sa...

Jag gillar inte stavfel va, och efter att jag skrev min kommentar här ovan i all hast gick jag på bio och såg Looper (helt ok) och mitt i en actionscen kom jag på att jag stavat gjuten med lj. Filmen var förstörd.
Men, men, skitsamma. jag säger som Ice Cube -it was a good day.

Hulken sa...

Ha ha, silvret är utom räckhåll

Axel sa...

Grattis! Ni har verkligen gjort en imponerande insats

Davas sa...

Stackars Björne!

Johan seidefors sa...

Vilken matchrapport! Suverän.

Johan seidefors sa...

Straffläggaren som verkat så trevlig, och bra trots sina vinröda skor, kallade mig plötsligt - mitt under andra halvlek - för "tampongspelare." Otrevligt, omodernt och konstigt. Usch. Deras kapten var faktiskt inte den som skulle "ses efter matchen" för det var numer 7. Kaptenen sa däremot "du kommer att bli skadad" vilket hade viss effekt - fick nämligen väldigt ont i magen i samband med det efterföljande skrattanfallet.

Axel sa...

Tvi vale vilket kvinnoförakt.

Davas sa...

Nummer sju var verkligen väldigt nära att koka över. Och det är inget snack om saken, det är roligare på innerplan än på kanten. Växlas inte lika mänga glåpord ute i korridoren.

Björn sa...

Vi har faktiskt häng på lilla silvret fortfarande... Tungt med minusdoja, var ju mer bildligt talat jag menade iofs... Bra rapport!

Anonym sa...

Fan vad Rimbo rockar !!!
Tycker jag skymtar en Janne näve där, hållandes ciggen


RZL

Axel sa...

Björn, ta det inte så hårt, du bad ju om det. Ta det som en uppmaning ATT SÄTTA DEN nästa gång. ;)

Anonym sa...

Härlig matchrapport!

Jäkligt skoj att vara med igen. Med tanke på deras första mål blir jag osäker på om jag ska tolka dojjan som ironi, eller snäll uppmuntran så att jag ska vilja komma igen nästa gång det är målvaktsbrist. Vilket jag förstås vill (kan dock ej på fredag).

/Håkan

Axel sa...

Dojjan till dig var helt uppriktig Håkan, till skillnad från minusdojjan till Björn. Jag tycker att du var grymt bra faktiskt, det kändes tryggt därbak.

Amir sa...

Är det mittbacken i Lugnet som har fastnat på linsen? Han ser lite knäckt ut!