lördag 25 augusti 2012

SUS segrar mot Azzurri, med 3 - 2

Efter det lätt krisartade läget inför dagens match, gick SUS trots allt ut med 14 man, och malde ner AC Azzurri. RZL rapporterar:

Ännu en härlig varm dag på Stadshagen och en chans för SUS att få revansch för det snöpliga 1-2 resultatet i våras mot våra italienska motståndare.

Upprinnelsen till den här matchen cirkulerade kring frågor om hur många, och vilka SUS-spelare som egentligen skulle dyka upp. Och hur Skölden, som debuterande lagledare, skulle ställa upp laget? Ett antal återbud och några flummiga “kanske”-svar på Bokat gav oss mitt i veckan först 7 st spelande, sedan 9, men till slut kunde vi konstatera att hela 14 spelare fanns med i truppen, vilket helt plötsligt kändes väldigt positivt. Speciellt för Skölden som ända in på matchstart hade räknat med 12 (trots att spelarlistan han fyllt i till stff var i det närmaste full)! En gnutta orutin, och premiärnerver får man tro.

Det första genidraget av Skölden var att ställa Leppen i mittförsvar med Nick-Chrille – ett par som hade full koll på Azzuri matchen igenom. RZL’s nya karriär som spelarscout visade sig vara genidrag nummer två, med en pånyttfödd och H&M-anknuten Patrik Hagelberg, direkt influgen från Danmark, som offensivt ess. Precis som vi minns vår Patrik satt tempot och dribblingstekniken bra matchen igenom. Henke Hallberg hade även gjort en räd i sitt Korplag och vaskat fram genidrag nummer tre, Erik Gripenholm, som snabbt kom in i matchen och höll bra passningstempo på ytterkanten. Det fjärde genidraget var sedan att Janne återigen kom till spel, men med ett ömmande knä, vilket gjorde att han tog på sig det hedersamma uppdraget som målvakt.

SUS öppnade med uppställningen:
            -----  Janne ------
Max   –  Chrille    –   Leppen  –  Sauter
RZL  –  Hallberg  –   Sköld    –   Björn
               Linus    –    Amir

Bänk: Patrik – Erik – Mange Persson

Matchen öppnade jämnt, med båda lagen i bra kontroll av bollen och mycket löpvilja. Azzuris spel byggde ofta på långbollar till deras forwardlinje. De flesta sådana bollar lästes bra av SUS backlinje, men vid ett tillfälle. ungefär tio minuter in i matchen, halkade Leppen till, vilket gav Azzuri en chans att rycka igenom. Och vips sköt de pricksäkert förbi utrusande Janne för en italiensk ledning.

Innan dess hade SUS haft ett bra skott på mål, genom Amir, som målvakten boxade ut, så matchen kändes ändå öppen. SUS körde på och tog över alltmer med bra spel mellan inner-ytter mittfält och forwardlinje. Och efter ungefär 25 minuter var det åter bra passningsspel ut till Patrik, som skarvade snyggt till Amir som blev fri med målvakten och pricksköt säkert in 1-1.

Om jag minns rätt hade Skölden även ett skott i ribban någon gång i det här skedet, då SUS dominerade allt mer.

Azzuri hade sett bra ut fram till dess, men tappade allt mer energi. Deras spel i backlinjen såg alltmer skakigt ut, och därför kom det inte helt överraskande när Skölden bröt ett uppspel på tvären, och fördelade utåt och framåt till Patrik, som kunde skjuta in en fin 2-1-ledning via en av Azzuris backar. Effektivt anfallspel igen och något knäckande för Azzuri.

Patrik hade minuterna efter ännu ett gyllene friläge efter nytt sjabbel i Azzuris backlinje, men sköt tyvärr över när 3-1 hägrade som bäst. Nya Erik kom även loss på kanten och sköt bra, men ingen utdelning denna gång.

Azzuri stack upp i omgångar men vid halvlek kändes SUS ledningen rätt trygg.

Andra halvlek inleddes med nya SUS-initiativ, och dagens mål – som jag missade eftersom jag hämtade vatten. Men som jag förstått det, kom bollen i en hög retur ut från Azzuris målgård, och möttes helt perfekt av Björn, som liggandes i luften gjorde en klassisk “Zlatan mot Frankrike” och dundrade in 3-1 på volley i bortre gaveln. Glädjeskriket hördes ända in i kioskens kök där jag stod och fyllde på aqua… Men va fan gör man inte för laget?!

Andra halvlek fortsatte med något böljande spel, och alltmer tröttkörda lag i värmen. Skölden och Hallberg gjorde ett hästjobb i mitten och kämpade helt enkelt ner italienska mittfältet centralt. Max stack även upp allt oftare med ungdomliga räder längs högerkanten. Även nya Erik levererade några giftiga passningar bland annat till RZL på bortre stolpen, som dock nickade förbi. Och senare även passningar till några omotiverade offside-avblåsningar, speciellt den till Amir som absolut såg ut att stå på rätt sida. Till och med Linus bjöd på lite vintage-stmplade Elghorn-rushar, som nästan gav mål!

Azzuri svarade på slutet med en frispark som seglade in för en 3-2 reducering, men med bara några minuter kvar kändes det ändå som en trygg SUS-ledning.

Bra energi från SUS och snabbt passningspel gav Azzuri problem matchen igenom. Värmen kanske påverkade Azzuri mer men vårt effektiva anfallsspel känns alltmer lovande inför hösten.