Matchrapport: SUS IF - MAKKABI 4-1 (0-1)

?

Dojjor:
Mål-Jonas, RZL 2
Björn, Daniel 1

Första matchen efter sommaruppehållet brukar vara vansklig med svårt att få ihop lag. Så även detta år. Men Fyrklövern hade is i magen, inga panikvärvningar i år inte. Elva friska spelare och en sjuk (Axel) kom till spel. Vi börjar som vanligt lite slött och ouppvärmda. Makkabi gör mål på en frispark som nickas in i tredje minuten. Lite av en kalldusch men det verkar liksom inte bekomma SUS idag. Vi spelar in oss och skapar en del fina lägen. Mål-Jonas gör även ett par riktigt snygga räddningar också. I paus känns det rätt hyfsat, det är uppenbart att SUS har många kvaliteter idag, vi anfaller ofta snabbt och kommer till giftiga lägen. Davas och Kristoffer tar gradvis över spelet på mittmitt. Björn är ett ständigt hot på sin vänsterkant och mittförsvaret spelar upp sig mer och mer, och Sauter och RZL spelar riktigt bra på ytterbackarna. RZL gör kanske sitt livs match på den positionen, släppte inte förbi nånting. Linus och Danne är spelglada på topp. Alla de här kvaliteterna ger resultat ganska omgående i andra. 1-1, 2-1 och 3-1 kommer under första 20, utan någon större ansträngning, som det ser ut. Det börjar med att Danne snappar upp en slarvig passning från målvakten och lägger in den säkert. Kristoffer frispelas sedan från kanten av Linus som runnit igenom. Linus erkänner efteråt att han aldrig hade passat i det läget om det varit för några år sedan. Alltså, vilken mognadsprocess den killen gått igenom! Björns fösta mål är en pärla där han slår till på volley på en perfekt avvägd cross-passning från Kristoffer. Dagens vackraste prestation. Axel avlastar spelarna med korta byten (max 5min/byte) och passar då på att missa ett friläge som samtliga andra spelare och deras mormödrar hade satt. Parallellt med att anfallsspelet firar triumfer blir vår backlinje mer och mer 100%-ig och det är egentligen aldrig någon spänning längre. Danne springer kopiöst under matchen och lyckas med den osannolika bedriften att få kramp både fram och bak på underbenet, en situation som gör det mkt svårt att veta hur man ska bete sig.

Allt som allt en riktigt bra inledning på höstsäsongen. Vi kan konstatera att RZLs turer runt Brunnsviken har givit resultat. Björn är tillbaka i snudd på 2007-form. Jonas gör en grym insatts mellan stolparna, en fingerstukning i första halvleken till trots. Jojjes knä verkade stabilare än på många år. Våra offensiva genier Danne, Linus och Kristoffer levererar. Ja, det ser ljust ut inför Kronis-matchen nästa söndag. Några spelare till i truppen då, så blir det säkert riktigt kul.