fredag 31 augusti 2012

Sao Paulo - Botafoga 4-0 (1-0)

I ett försök att hitta tillbaka till spelglädjen begav jag mig till Brasilien och 21-miljonersstaden Sao Paulo.

Såg där idag hemmalaget Sao Paulo besegra Botafoga, till slut ytterst komfortabelt, med 4-0. Hemvändaren Luis Fabiano öppnade målskyttet tidigt efter att ha vänt bort sin back, fintat målvakten och placerat in den förbi samma back. Resten av halvleken tillhörde dock Botafoga och Seedorf, som numera spelar där (hans fru är från Brasilien), dirigerade spelet med snabba fötter och precisa passningar.

I början av andra halvlek avgörs dock matchen då SPFC gör 2-0 och 3-0 i snabb takt. Ett av målen görs av matchens lirare Lucas som såg riktigt vass ut. Snabb. Spelar i Paris med Zlatan efter nyår. 4-0 kommer sedan i slutet och dryga 15.000 på läktaren lämnade stadion sjungandes. Noterbart annars var att publiken framför allt applåderade/jublade åt hemmalagets defensiva insatser som att bryta ett uppspel eller tokrensa upp på läktaren.

Jag köpte en keps till farsan. Nästan SUS-klass på den...