måndag 5 mars 2012

Matchrapport: SUS - Oranje 2-0, 0-3

Det var en strålande marsdag, inte ett moln på himmelen. SUS inledde säsongen med att besegra Oranje med 2-0 i den första halvleken. Första målet kom efter fin spelvänding via Henrik Hallberg till Axel på högerkanten som slog in en hård boll i boxen där den studsar ut till en fristående Davas som pangar in bollen i nättaket. Mycket vackert avslut. Andra målet tillkommer genom en vändning från andra hållet dvs från höger till vänster där den gamle skyttekungen Danne prickskjuter intill målvaktens vänstra stolprot. Innermittsduo Henrik och Davas är dominanta, vinner mycket boll, är rörliga, och fördelar spelet. Backlinjen med Aaron, Chrille, Jojje och Skogö är riktigt vass, inte mycket får passera, och det som gör det samlar Jonte upp. Minns särskilt ett friläge där Jonte med reflexräddningar lyckas parera tre snabba avslut innan bollen går ut till hörna. 2-0 i halvlek var rättvist och vi kunde konstatera att det såg bättre ut än vad man kunnat förvänta sig.

Andra halvleken inleder SUS lite yrvaket, Oranje gör två mål på typ fem minuter efter att bevakningen av Adam brustit. Långsamt tar vi oss in i matchen igen men Oranje lyckas ändå ta ledningen. Möjligen är det pga trytande ork i laget och att nya Johan är förkyld vilket begränsar hans kapacitet markant. SUS fortsätter dock att vara ganska dominanta på mittmitt och kriget där blir emellanåt tufft och Henrik påminner om självaste JS vid något tillfälle när domaren tittar bort. Själv såg jag inte vad som hände men det var tydligen "ganska fult" enligt vissa, "extremt fult" enligt Oranje och "inte så farligt" enligt Chrille, vilket kanske inte säger så mycket, men ändå, vi strävar ju alltid efter en balanserad rapportering här på STJD och ingen kom ju till skada, väl? Hursomhelst, trots viss uppryckning blev det inte så mycket målchanser och ingen slutforcering att tala om. Vi fick konstatera att Oranje vann andra halvleken ganska rättvist.

Som alltid en kul och jämn match när vi möter Oranje. Tråkigt att vi hamnat i olika serier i år, vi kommer sakna dom. Oranje kommer nog hävda sig bra i sin Essinge/Bromma-serie. SUS första halvlek var positiv, särskilt det centrala spelet var starkt både defensivt och offensivt. När vi kryddar upp truppen med Kapten, Stefan, DD, Lepp, Björn, Amir, Nico, Max, KP, Sauter, Janne, Mange, Ettan, Schömer och några till (ingen glömd) blir vi livsfarliga och SUS-skräcken (Susus Horribilis) kommer fortsätta att härja bland våra motståndare.