lördag 13 augusti 2011

Matchrapport SP-SUS 6-1 (3-0)

SUS lag:
Målvakt: Chrille (K)
Backar: Janne, Jojje, Axel, Max
Mittfällt: Danne, Davas, RZL
Anfall: Patrik H

Mål
: 1-3 Daniel (Max)
Gula: Daniel

En underbar dag för match, sensommar med sol. Det är ändå med vemod jag rattar bilen mot Stadshagen. Endast åtta SUSare har anmält sig till dagens möte med Storkyrkopojkarna. Var är SUS på väg? Till graven? sorglig tanke. På stereon spelas Tom Pettys "You don't come around here no more (Tiedye edit)" och jag tänker på alla SUSare som inte kommer förbi Hagen längre.
Give it up -STOP!

Då, på Västerbrogatan, glider en välbekant Prius upp bredvid. Det är Danne. Vi kör parallellt med varandra över Västerbron med nedvevade rutor. Humöret vänder uppåt. Livet känns suskt igen.

Max har på kort varsel värvat en ny talang, en ny Patrik. 23 år med ett förflutet i Värtan och även aktiv inom racketsport. Hans licens ordnades en timme innan matchstart. Skönt, då är vi nio. Vi formar laget i en 4-3-1 uppställning med nye Patrik som ensam anfallare. Chrille tar handskarna, hans vad spökar. SP är 16 man i truppen och har tvingats ställa över folk.

Inledningen blir en mardröm. I första anfallet, efter ca 40 sekunder, lyfter SP in en boll mot Chrille, en lös boll som t o m studsar. Chrille råkar dock lämna retur och en motståndare petar in 1-0 till SP. Fuck! SP ligger på i anfall efter anfall, med SUS gör ett helhjärtat försvarsarbete. Målen fortsätter dock att trilla in. Efter 25 minuter leder SP med 3-0. Vi börjar dock lära oss deras anfallsspel, ofta djupledspassningar och snabba vändningar mellan kanterna. SUS tvingas till att springa mycket i den heta solen. Nån gång sticker vi upp med bollar mot Patrik på topp. Han visar sig vara en mästare på att hålla i bollen, ensam håller han i bollen mot tvåtre SP spelare, han vänder fram o tillbaka, tiden går, SUS får andrum. Tyvärr blir han oftast av med bollen till slut och de regelrätta anfallen blir få. Ett lyckat samarbete med Davas i slutet av halvleken slutar med ett skott mot krysset av Davas som målvakten skickligt lyckas rädda. Synd. 3-0 i halvlek, men en positiv känsla i lagen än då. Alla kämpar på. Max och Janne gör jättejobb på sina kanter stänger av bra, Mittfältarna springer och springer. Chrille revancherar sig gång på gång för ettnollan.

I halvlek var det inte mycket att säga, bara att köra på. ca 5 minuter in i andra får vi till ett fint anfall på högerkanten, det är Max som tar sig fram och hittar Danne som rycker förbi sin försvarare och friställd med målvakten väntar ut denne innan han smäller in bollen i nättaket med högerfoten (sic!). Distinkt. Matchens vackraste mål och överhuvudtaget en stark prestation av ett lag som spelat 50 minuter med två man kort. Vi leder således halvleken där en stund, tyvärr dock bara en kort stund. Ca fem minuter senare blir det 4-1. SP anfaller mest hela tiden men avslutar oftast i svåra lägen långt från mål. 5-1 trillar in och strax innan matchen blåses av kom 6-1.

Sammantaget var det ändå en positiv match. Alla som var med visade rätt inställning, kämpade och spelade bra helt enkelt. På vägen hem blev det Fleetwood Mac - Never Forget (Cut Copy Lifelike Mix) i stereon och beatet briserar på toppen av Västerbron.

8 kommentarer:

max sa...

En tung match som dock visade att de´t finns vissa positiva saker att ta med sig.

Om alla visar samma inställning och hjärta i fortsättningen så kommer det att gå bra.

SirMoose sa...

Grymt att våra poängspelare återigen producerar. Om jag inte har fel i böckerna leder Max och Danne skytteligan på fyra poäng var.

Daniel sa...

Bra matchrapport - förmedlar känslan perfekt även om jag valde lite mer peppande musik i bilen på väg till match...

Intressant upplevelse annars att springa (i alla fall i första halvlek) runt två man kort i 90 minuter i gassande solsken. Några avbytare hade inte skadat. SF var ju dessutom full trupp, 16 pers.

Men vi gör en riktigt bra insats allihop. Framför allt kändes det att Jujje nu är tillbaka på riktigt efter skadeproblemen.

SP sa...

Hatten av för er kämpainsats i lördags. Ni stängde ytor på ett föredömligt sätt måste jag säga. Synd att ni inte kan få ihop fullt lag bara. De var fasiken inte lätt att ta sig igenom 7 som försvarade sig framför eget straffområde. Ta med er kämpainsatsen och få ihop fullt lag resten av säsongen så har SUS en ljus höst framför sig.

Anonym sa...

RZL är imponerad av defensiven...det var kul med 90mins sprintpass men dom sista 15min var fan panik för min del. "I'm too old for this" som Gazza brukade säga...
Att ni inte bitchade om att jag dök upp 3 min innan start ??!? :D :D

RZL

Axel sa...

RZL, vi tänkte att du låg o sov i nån buske i Humlan så vi var inställda på att spela 3-3-1 när du dök upp som en glad överraskning...

Du såg ju ut att vara i fin form också!

Anonym sa...

Hahaha jag spelar aldrig bakfull numera...oproffsigt

max sa...

Jag har nog bara tre ass om jag kommer ihåg rätt.