tisdag 7 september 2010

Let me tell you 'bout Monteriva


Vid en omröstning på FC Monterivas hemsida innan säsongen tippades Monteriva att vinna div H7F med en 45%-ig säkerhet. Hittills i år har de kryssat mot Muza och KFK på gruset samt slagit SP på gräset.

Inför i år bytte laget namn till Monteriva från att tidigare hetat Tolkarna. Namnet är taget ifrån deras huvudsponsor kaffetillverkaren Monteriva. Många vill tro att Monteriva är ett italienskt kaffemärke men det är det inte, det är svenskt och hette från början Bergströms. Genom att översätta namnet till italienska ökade försäljningen. En butik ligger vid Danvikstull där man kan köpa bönor, espressomaskiner och andra tillbehör.

7-2 och 7-1 till SUS slutade förra säsongens möten med Monteriva (då Tolkarna).

Av FC Monterivas något slumrande hemsida går att utläsa att laget har både tränare och träningar. Träningsarena är Bellevue BP vid Roslagstull. Fyrklöverns egen materialare har spionerat på deras träningar och kommer bli ansvarig för SUS taktik och spelidé på fredag när lagen möts på Stadshagens grus.

13 kommentarer:

Davas sa...

Hur får man reda på att det är på gruset vi möts? Försökte ta reda på vilken av Stadshagens ip:s Monteriva-matchen skulle gå på via såväl everysport.com och stff.se efter förra matchen, men hade liten framgång.

Björn sa...

Davas - leta dig fram till spelprogrammet och välj sedan aktuell match http://www.stff.se/FA/TAVLING/VisaMatch.aspx?matchnr=15018067&tavlingsid=1501

Plan nr 2 innebär att det är gruset vi tvingas lira på...

Davas sa...

Tack Björn! Ovärderlig hjälp i STFFs snårskog.

Magnus Persson sa...

Någon SUS:are som är sugen på Korpfotboll ikväll (tisdag) kl 19:00 på Hökarängens Bollplan (grus). Hör av dig till mig på 0734-05 43 72 i så fall. /Magnus

Axel sa...

Schysst erbjudande Mange! Personligen kan jag inte tyvärr.

Johan seidefors sa...

Älskar den här typen av inlägg - mer sånt.

Axel sa...

Vi är 11 man klara tills på fredag och en är Mål-Jonas! Det var länge sen vi var så många klara så långt innan. Hoppas på några avbytare nu bara!

Jonte sa...

Bellevue BP! Där kan man bara slå högerhörna på ena planhalvan. En bergsvägg bryter planen på andra sidan. Det bör påverka deras spel.

Axel sa...

Tack för ovärderlig information Jonte. Kom ihåg nu alla att vi måste styra deras hörnor åt höger!

Gör vi det så vinner vi kanske.

Davas sa...

Sakta i backarna. Bellevue har genomgått en förvandling under senare år. Den är numera belagd med bästa sortens konstgräs, vilket också inneburit att hörnen står hyfsat fria från kullen som torna upp sig precis bredvid.

Vad det sedan innebär att Monteriva tränar på gräs, men spelar hemma på grus, är ett annat kapitel.

Björn sa...

Monteriva verkar ha ett speciellt kärleksförhållande till just gruset på Stadshagen. Kom ihåg förra årets bortamatch mot dem när Stadshagens fina gräsmatta var ledig pga inställd match men att Tolkarna insisterade att spela vår match på gruset. Obegripligt.

Saska sa...

Så vitt jag vet så har de senaste hemmamatcherna spelats på konstgräset, inte gruset. / Spelare, Monteriva

Axel sa...

Det låter ju toppen Saska! Vi hoppas på det då.