måndag 26 maj 2014

SUS IF - Azzurri 2-2 (2-2)

Mål:
1-1 Henrik Hallberg (Stefan Bohlin)
2-2 Stefan Bohlin (Henrik Hallberg)

Matchreferat:
Domaren hade tagit fel på tiden och kom i taxi ca tjugo över. Det här innebar att SUS för första gången på flera år fick lite tid över för uppvärmning; några stod i ring och jonglerade lite. Det fick mig att reflektera över hur lite kontakt jag haft med en fotboll de senaste åren när inte matchuret tickat på Hagen. Känns nästan bortkastat att behandla en boll om det inte genast ger tre poäng till SUS. Hursomhelst, denna helt SUS-främmande uppladdning verkade inte påverka laget negativt när matchen väl startade. SUS tog kommandot direkt och höll det sen i 90 minuter. Långa perioder kom inte Azzurri in på SUS planhalva. Men dom försvarade sig ganska väl o andra sidan. Hallberg/Tollmar på topp oroade ständigt och Johan och Stefan på mitten fördelade bollarna ut på kanterna till Davas och Axel. Tyvärr hade SUS inte riktigt flytet i de sista momenten och efter ca 20 minuter sätter Azzurri 0-1 efter en felträff och en olycklig studs via Skogö. SUS jobbar dock vidare i sommarvärmen. Vi sätter hög press och vinner mycket boll. Ganska snart får vi utdelning efter en friskpark från höger lagd av Johan som via nickpassning från Stefan nickas in av Hallberg. Liten stund senare kommer Azzurri i en snabb omställning och gör faktiskt ett ganska fint mål som dock möjliggjordes av att Axel tappade sin markering. Återigen bet SUS ihop och gnuggade vidare. Ett fint samarbete mellan de tekniskt briljanta Hallberg och Bohlin ledde till ett snyggt och säkert 2-2 innan pausvilan. Det kändes helt ok i halvtid, vi hade haft oflyt och Azzurri hade 100%-ig utdelning men trots det var ställningen lika. Det mesta talade för att SUS skulle avgöra i andra. SUS fortsätter också att vara det klart bästa laget, Azzurri har om möjligt ännu mindre än i första och dom verkar gå på knäna. SUS kommer runt en del på kanterna men inläggen saknar ofta adress. Mot slutet mattas SUS av lite, kanske pga värmen, så det blir inte direkt någon slutforcering. Kanske att några spelare månade om att bevara getinboet kring tredjeplatsen i serien, jag vet inte.

Nästa mot SPIK kan nog bli riktigt kul.


/A

8 kommentarer:

DD sa...

Tror Stefan nickskarvade Johans frispark till Hallberg.

Axel sa...

Ja, så var det visst. Jag uppdaterar.

Johan seidefors sa...

Tycker också det är på sin plats att nämna något om att det gamla "du och jag efter matchen" gestikulerandet kom till heders igen efter många år. Har inte upplevt det sedan bataljerna mot Sol de Chile för ca 8-10 år sedan, då det också pratades mycket om fittor och knivar. Men trots 77'ans enträgna viftande och flaxande (och ständiga tjatter) blev det aldrig något slagsmål senare, vilket säkerligen var rätt beslut för alla inblandade.

Johan seidefors sa...

Tycker att rapporten kan fyllas på lite med vissa omnämnanden. Jojje som heroiskt spelade på topp vissa perioder. Max gjorde en kanonmatch och stängde sin kant. Trots att de spelade med sex innermittfältare så hanterade SUS det mesta av spelet och förde matchen ända in i mål. Skönt med en lite större trupp också, det gör inget att ha många avbytare i sommarvärmen.

Axel sa...

Bra tillägg. Azzurri spelade som Italien när de möter ett bättre motstånd. Att vara spelmässigt dominerad är inte alls nedslående liksom. Det är en styrka dom har. Jag tror Azzurri blir kvar i getingboet runt tredjeplatsen.

På Stadshagen 1 ska man kanske utnyttja korridorerna ännu mer än vi gjorde. Jag fick en vision om att #danne2014 skulle göra comeback som vindsnabb och outtröttlig vänstermittfältare. Det vore ju helt jäkla UNDERBART!

Anonym sa...

Ja vad händer med Danne igentligen ??? Är det inte dags för come back??

RZL

Daniel sa...

#danne2014 kampanjen har viss effekt. Men först maran på lördag...

SUS TILLS JAG DÖR

Max sa...

Ska heja på #danne2014 på maran!