torsdag 22 maj 2014

Inför årets svåraste match


Söndagens match mot Azzurri blir än helt annan en den enkla segern senast mot Tolkarna. Azzurri kommer som storfavoriter, och SUS kommer få kämpa ur underläge från första sekund. Azzurri har bl a slagit Makkabi i år, bara en sån sak. SUS egen Azzurri-kännare RZL har dessutom kommit över viss information som indikerar att Azzurri gjort en del vassa nyförvärv. SUS ledarstab trålar som vanligt efter taktiska insikter om motståndarna och Azzurri gör oss inte besvikna när dom öppenhjärtigt avslöjar viktiga detaljer om sitt eget spel på sin hemsida:

Spelet, snyggt och taktik, se Azzurri ta bollen spelet och aldrig drabbas motståndarna. Utmärkt defensiva arbete men särskilt värt att notera utflykter inför angriparna som inte finner stora svårigheter att få utrymme mellan försvars ganska statiska motståndare.  

Teamet, som leds av Mr Öberg och placeras ut i området med en 4-3-3 , du sällan ser från friidrott orolig att trots rankingen visar en mycket lägre teknisk kaliber. 

Azzurri kompakt, lider lite, skapar många poäng chanser och kontrollera fältet väl.

(översättning: google)

Det är alltså detta vi har att vänta oss, det blir inte lätt. Tur då att SUS ser ut att få en månghövdad trupp iallafall. Gamla stjärnor såsom Linus Elghorn gör efterlängtad comeback. För alla nya kan vi säga att han är så mycket SUS-legendar som en SUS-legendar kan bli. Som om inte det räckte så har han ett fantastiskt spelsinne och ett livsfarligt skott. Kanske kanske kanske kan Linus bli den inspiratör på plan som får gamla SUS att överträffa sig självt och trots allt lyckas forcera den italienska defensiven. 

För att komma i stämning bjuder STJD på en svängig klassiker från den italienska halvön. Notera att Adriano förekom google translate med flera decennier:



(Förklaring: Adriano sjunger på ett obegripligt språk som ska låta som engelska)

5 kommentarer:

SirMoose sa...

Fina ord!

Synd bara att jag fått halsfluss. Vad säger Dr Haglund om att lira med halsfluss? Började käka penicillin idag.

Axel sa...

Hm, det låter helt klart som att matchen och SUS segerchanser är i fara. Som läkare säger jag nej till spel, som lagledare blir jag sur på läkaren och ber att få hålla det öppet till matchdagen.

SirMoose sa...

Glasklart!

Jag tänker att det mest är feber som är dåligt och det planerar jag inte att ha på söndag. Ergo: Spel!

Anonym sa...

Kom igen Linus, du har ju spelat "fortfarande full" förut !! :D :D

RZL

Axel sa...

Nu är SUS 16 man i truppen, så butiken är stängd. Möjligen uppstår vakanser om diverse sjukdomar inte ger sig.

Go SUS!