måndag 12 maj 2014

STJD repriserar Lundbergs insiktsfulla inlägg från den 30/9 2009, om #uppflyttningsspöket



Uppflyttningsspöket

Vill vi verkligen vinna på lördag?

En seger innebär att vi vinner serien men samtidigt division 6-spel nästa säsong. En serieseger skulle vara något att berätta för barnbarnen på ålderns höst, men erfarenheterna från förra året talar samtidigt för att vi i så fall kommer att göra färre mål, släppa in fler, och vinna färre matcher nästa år. Och hur kul är egentligen det?

Tidigare år har vi haft som målsättning att komma två i serien. Man kan lugnt konstatera att vi har goda möjligheter att nå denna målsättning i år, men då får vi inte vinna på lördag.
Ett lagomsvenskt alternativ som lyfts fram är att det optimala resultatet vore oavgjort. Då har vi plusstatistik på samtliga lag i serien i år och är moraliska segrare (samtidigt som vi undviker div 6).

Vad tycker Fyrklövern? Redan i slutet av april efter segern mot SP konstaterade AH att ” ..stark insats av SUS som i och med segern går upp på andra plats i tabellen. Där ska vi ligga nu resten av säsongen”. Är detta fortfarande Fyrklöverns inställning?

--

Två saker: 

1. Vi vill att Lundberg ska skriva mer och oftare!
2. Usch vad rätt han hade. SUS är och ska vara Division 7. 

3 kommentarer:

Axel sa...

Viktigt att frågan lyfts.

Lundberg sa...

Viktigt med lärdomar från historien.

När Kapten vill att man skriver så gör man självklart det.

Bra match mot Camelen förresten. Förutom ett välspelande SUS så uppskattade jag AC:s stabila nr 6. Nickskarvade konsekvent varje långboll, inkast m.m. och tog ansvar för sina frustrerade medspelare när de ville ha kvartssamtal med domaren mitt under matchen.

Axel sa...

Ja det var en minnesvärd episod när AC-spelaren ville reda ut vad domaren hade emot honom egentligen, omedelbart fick gult och genast tvingades att byta av lika skoningslösa medspelare. Camelen kommer nog kunna hävda sig i fair-play-ligan.