torsdag 15 november 2012

Mediekrönika signerad STJD-redaktionen



Mediekrönika, signerad STJD-red
Fokus på SUSPOD s01e02

En vecka på helspänn. Så kan vi beskriva tiden sedan s01e01 oväntat och oannonserat droppade ned i våra öron. "En fröjd" tyckte en recensent. Vi håller med. Vad SUSPOD innehållsmässigt eventuellt saknar rent dramaturgiskt tar den igen med råge på passion, innovationskraft och känsla. Vilket tillskott till det mediehus som SUS IF nu blivit. Bokstavligen 10-tals personer läser, tittar, skriver och nu lyssnar på SUS genom denna pod. Underbart. Här följer en del spridda tankar och reflektioner efter den senaste episoden.   

David
Först och främst så är det viktigt att poängtera att Davas tog mer plats i episod 2, än i premiären – efter vilken han enligt egen utsago, något nedsättande kan man anta, kallats både ”bisittare” och ”sidekick.” som om han vore Bosse Hansson till Axels Mats Strandberg. Usch! Men hur är det egentligen? Efter några minuters tveksam gissningslek inför Jönköping-avslöjandet tycker vi på STJD att samtalet kom igång ordentligt. Speciellt förvirringen kring vilken gata Axel hade träffat någon kändes bra! Flemminggatan, visade det sig. Även om det är en aning osuskt att låta sig inspireras av… någon, så kan man ändå tänka sig att dramat kring Davids roll uteblivit om sändningen titulerats ”Axel och David – en SUSPOD” eller liknande. Men det är inte för oss att tycka till om, vi bara njuter.   

Axel
Mitt under episod 2 tycker vi att Axel fann sin ”röst” i SUSPOD. Strax efter det där med tjejen som inte bodde i Jönköping, måste det ha varit. Vilken pondus och driv. Med säker hand håller han lyssnaren i handen under hela sändningen, i ett fast grepp. Man riktigt drar sig för att trycka på paus, ens under nattningen. Favoritcitatet ”Trollkarl, en riktig trollkarl” (om Theis) är redan en klassiker.

Yarden
Spännande att boken nu ska bli film. En liten bomb som droppades där. Ett scoop, nästan. Ser fram emot fortsättningen, kanske en special feature med Rune, signerad Davas?  

Björn
En följetong.

Intervjun
Samtalet med Jonte lovade mycket för framtiden. Fördröjningen på linjen som orsakade viss förvirring i början var nästan bara charmig! Och det var skönt att Crille inte ville svara, för innehållsmässigt var det oerhört starkt att få mer information ang. Jontes skada. Otäckt det där. Kämpa på Jonte, hälsar många insändare.  

Tävlingen
Lundberg vann STJD-tävlingen av flera skäl, varav nästan inget har med vad som av etablissemanget anses vara ”rätt” eller ”korrekt.” Framförallt postade han en bild. Och en bild säger mer än 1 000 ord. Som bekant. TKO. Over and out. Nu vänder vi blad och går vidare.


Sanningen om målet
Många har hört av sig och undrat varför inte det omtalade målet beskrevs mer i detalj. Ja, det är ju omöjligt för oss att svara på – men vi är inte sämre än att vi här och nu kan (och vill!) presentera händelseförloppet så som det var. Det var helt enkelt undertecknad fick bollen av Theis nere mot hörnet (”vaktis-hörnan”) och som därefter sonika drog Jojje nere på kortlinjen och spelade in på den fria ytan… MÅL. Från vår synvinkel var målet helt korrekt och faktum är att det kändes som att Crille hölls i lite i situationen innan. Kunde kanske ha blivit straff? 

Ja, det var väl det? Vi ser redan fram emot att recensera nästa episod och hoppas att den tar oss till ytterligare höjder. 


2 kommentarer:

Axel sa...

Bra och stimulerande mediekrönika. Att få positiva omnämnanden i denna krönika är fr o m nu suspod-redaktionens primära mål.

Kan tillägga att vi inte kände oss helt nöjda direkt efter inspelningen senast, kanske var det avsaknaden av dramaturgi som gjorde att det skavde lite. Förväntningarna var ju också rätt upptrissade efter det stora genomslaget med s01e01. Men med lite perspektiv tycker jag att det blev rätt ok ändå. Lite som Second coming med Stone Roses, den växer efter några lyssningar.

Johan seidefors sa...

STJD ÄLSKAR SUSPOD