torsdag 24 november 2011

Vilka Länder följer STJD? - här är hela listan

Nedan ser vi antalet sidvyer från olika länder den senaste månaden på STJD:

1. Sverige 2 009
2. USA 449
3. Ryssland 143
4. Tyskland 93
5. Ukraina 28
6. Finland 25
7. Spanien 23
8. Nederländerna 22
9. Lettland 21
10. Frankrike 19

Vi ser att STJD främst fångat svenskarnas intresse den senaste månaden. RZLs tid i NYC har helt uppenbart satt spår i statistiken (och var det inte så att Kapten var över en sväng där nyligen också?). Den gamle SUS-spelaren Maxim Pavlenko verkar sitta i Moskva och håller sig ständigt uppdaterad med allt som har med SUS att göra. Schömer har spridit evangeliet i Tyskland, som det ser ut. Något överraskande kommer Ukraina på femteplats, kanske beror det på den animerade debatt som uppstått i kommentarsfältet till den klassiska STJD-artikeln om Rolf Ericsson. På nionde plats dyker Lettland upp, lite förvånande. Med 21 sidvyer blir det en vy per hundratusende invånare ungefär, ett imponerande ratio som slår alla andra utom Sveriges.

Med på listan saknas Storbritannien, Japan och Brasilien som tidigare utmärkt sig i statistiken.

8 kommentarer:

Axel sa...

Såg för övrigt att nån från Macau var inne o kolla på STJD tidigare i veckan. Det tyckte jag var trevligt. Macau är en gammal portugisisk koloni som idag är en speciell administrativ region på en liten halvö i södra Kina. Macaos ekonomi är till stor del baserad på spel- och kasinoverksamhet, som genererar omkring hälften av intäkterna till statsbudgeten. Det monopol som tidigare rådde inom spelindustrin är borttaget och utländska företag kan få licens att verka. I takt med att allt fler fastlandskineser reser till Macao sker en kraftig utbyggnad av turism- och spelsektorn för att förvandla Macao till Asiens Las Vegas.

Davas sa...

Spännande iakttagelser. Verkligen. Det enda som förbryllar mig är att Maxim utmålas som ryss, och varken som vitryss eller ukrainare. Kunde svurit på att han kom från Europas främsta kornbod, eller dess nordvästra grannland. Men jag har nog fel. Han var säkert från bortom Ural någonstans, och nu i Moskva, lurandes på sus-bloggen.

För övrigt kan jag upplysa om att Mörder flyttat hem från Japan. Att trafiken därifrån klingat av, kommer således inte som någon större överraskning. Mörder har trots allt grillat invid stadshagen många gånger de senaste åren, då SUS spelat match. En gång i släptåg med tjugo ryska utbytesstudenter, som föredrog sus-match framför att slå runt på stan. Kanske är det rent av några av de gamla fansen som fortfarande kikar på sus-bloggen. Och kanske var Maxim ändå från Ukraina?

Axel sa...

Intressant att du tar upp frågan om Maxim. Jag har alltid tänkt mig honom som ryss, oklart varför. Jag tror jag har det från Linus som väl va den som värvade honom en gång i tiden.

Davas sa...

Hmm. Återigen tycks vi ha olika uppfattningar om den gode Maxim. Är det inte så att ADG brukar utmålas som den som en gång värvade Maxim från sitt KI-labb, där hon och Maxim cancerforskade tillsammans? Tror för övrigt att ADGs handledare var ryss. Så kanske ligger det trots allt nära till hands att även Maxim var det. För skulle en ryss verkligen kunna värva en Ukrainsk yngling till sitt forskningslabb? Ligger det inte för många naturgasdispyter i vägen för det?

Ja, jag säger då det; det ryska surfandet väcker onekligen många svåra frågor, som man sällan grubblat på förut...

Axel sa...

Du har förstås rätt Davas. Har nu läst igenom Maxims avhandling från KI 2005, den handlar om vaccin mot prostatacancer. Mycket gediget arbete i mina ögon. ADG tackas mycket riktigt på slutet, liksom vännerna från Moscow Institute. SUS omnämns i mycket varma ordalag också naturligtvis: "I want to express my outmost admiration for all the great players in SUS IF who embraced my warm-up style with such gentle irony"

Davas sa...

Tänka sig!

SirMoose sa...

Hmmm, knepig fråga utan tydlig lösning. I min värld är Maxim från Ukraina. Men i vårt fördomsfulla slentriansnack i omklädningsrummet kallades han kort och gott för "Ryssen". Troligen ett ordentligt skällsord för en god ukrainare. Som att kalla Davas för "Finnen" när han är i Milano och lirar boll.

Davas sa...

Jag är aldrig i Milano och lirar boll. Så det är lungt. Men du kanske tänker på Gattuso, Rumänen du vet.