tisdag 22 november 2011

Inför den "svåra" fjärde omgången av SWSLC 11/12

De första tre omgångarna av SUS IF Winter Season League Challenge brukar var enkla. Man delar lag, kör lite två-nudd ett tag och på slutet är det final och ett lag vinner. Inte svårare än så. Men, några omgångar in börjar det hända saker. Poängsituationen komplicerar relationerna mellan spelarna. Alla minns vi t ex den episka uppgörelsen mellan SUS två rivgärn Davas o Chrille förra vintern. Poängställningen börjar även påverka lagdelningen, där vi har policyn att försöka maximera de konflikter som man skönjar i truppen. Och hur ofta har vi inte sett fåfänga SUSare sluta dyka upp pga av rädslan att försämra sitt felfria poängratio. Bitterheten över att ha full närvaro och noll segrar kan också bryta ner en annars välanpassad idrottsman och förvandla honom till futsalens Travis Bickle.


Till råga på allt har 2011 års SUS-rookie Hallberg redan anmält sig till omgång 4. Han gav oss andra möjligheten till ett litet försprång men tänker nu alltså inleda upphämtningen. Stefan verkar dock ha rejält med is i magen och står även över denna omgång. Målvakterna Jonte och Måljonas verkar uppgivna efter Henkes lysande start, men frågan är om de har råd att stå över fler omgångar. Ynglingarna Jonathan och Tor verkar svårstoppade men med så mycket talang är risken stor att de försvinner utomlands närsomhelst. Nej slutsegern står nog mellan Sauter, Chrille och nya Johan, förutsatt att de kommer och vinner även i fortsättningen, menh dom ska nog inte räkna med att spela tillsammans så mycket i fortsättningen.

7 kommentarer:

Axel sa...

Elva ja hittills, det är bra. Men 17 som ej svarat är inte bra.

Axel sa...

Nu 13 ja, däribland Skogö som gör innedebut i SUS. Ska bli mycket intressant.

"Nya Johan" sa...

Sitter och funderar på om Sauter, Chrille och undertecknad borde vara nöjda över att ses som favoriter, eller missnöjda över det faktum att vi ej längre ses som talanger =)

Vad säger ni Sauter och Chrille?

Axel sa...

Det är ju tveeggat det där med att vara en talang. Det brukar ju uppfattas som att man är lite ofärdig också och att det är oklart om man verkligen kommer bli något.

Nämnda favoriter uppfattar jag mer som ganska "färdiga" spelare, som så att säga redan är något, redo att leverera vecka efter vecka i en tuff kamp om SWSLC-guldet.

Axel sa...

Förövrigt är det redan 19 anmälda till söndag nu. Kommer bli grymt tryck i SUS-hallen.

"Nya Johan" sa...

Haha! Ruskigt snyggt diplomatiskt svar måste jag säga.

Ses på söndag. Kommer direkt från en diger pannkaksbuffé på Hovet.

Axel sa...

Låter som en typiskt susk uppladdning. Helt rätt!