fredag 3 juli 2009

"SÅNT HÄR SKA POLISANMÄLAS"


"Sådant här ska polisanmälas"

På en välbesökt hemsida - som drivs av Oranje-huliganer - anklagas SUS-stjärnorna Emil Berntling och Aaron Maltais för att ha tagit emot pengar för att dra på sig gula kort i särskilda matcher. - Helt sjukt. Vi måste polisanmäla sånt här, man kan inte bara få hitta på vad som helst, säger Maltais.

SUSTILLSJAGDÖR kan dessutom berätta att SUS:s ledning gjort en hemlig internutredning om påstådda mutor till SUS-spelare - redan innan gårdagens nätpåhopp. - Vi har gjort efterforskningar och enligt dem stämmer inte det här på något sätt, säger SUS-basen Ingemar Ederström. SUS spelare och ledning är mycket upprörda. De anser sig vara utsatta för en avancerad förtalskampanj.


I går publicerades också grova anklagelser på
http://www.oranje.se - en hemsida som drivs av Oranje:s ökända huliganfalang "Oranje is the new black".

SUS-stjärnorna Maltais och Bertling, och en före detta SUS-spelare (Torsten Persson), anklagas för att vara inblandade i en spelskandal.

Stjärnorna påstås ha fått 10 kronor av ett illegalt spelsyndikatet för att medvetet dra på sig gula kort i särskilda matcher.
I dag väljer SUS-profilerna själva att träda fram med namn och bild i STJD - allt för att slå tillbaka mot anklagelserna.
- Det är väldigt allvarliga grejer. Tänk om supportrarna tror på det där, säger Bertling.

"Största bullshit jag hört"

- Vem är så dum så att man skulle riskera hela karriären för 10kr? Varför skulle jag vilja bli avstängd. De som har hittat på det här har ju bara tänkt halvvägs.
Matais påstås ha använt sina 10 kronor för att köpa en ny matlåda.
- Det största "bullshit" jag nånsin hört. Hur fan kan någon veta om jag har en ny matlåda?
- Jag kanske tar med mig matlåda till jobbet en gång i månaden. Men det är 10 kronor, liksom, säger Maltais - som nu vill polis- anmäla de ansvariga för oranje.se.

- Det står inget namn under anklagelserna, så fegt. Jag tycker att man måste polisanmäla det här. Man kan inte ta vad som helst.
Maltais menar också att syftet med anklagelserna är solklart: Att förstöra för SUS chanser i årets division 7.

- För att försöka få oss ur balans, säger han.

STJD kan i dag också berätta att SUS-ledningen nåtts av uppgifter om påstådda mutor till SUS-spelare redan innan gårdagens nät-påhopp.

"Vi har efterforskat"

Klubben har dessutom gjort en egen utredning med anledning av dessa uppgifter.
SUS sportchef Axel Haglund:
- Efter vad vi har efterforskat, så stämmer inte det här.
Hur har ni efterforskat?
- Hur är en intern grej för oss. Men att vi har gjort det, det har vi. Världsapromiss!!!

4 kommentarer:

Adam Oranje sa...

Det är på sin plats att påpeka att detta inte publicerats på Oranje.se:s förstasida, utan en underavdelning som drivs av Oranjutangerna, en supporterförening löst knuten till klubben. Oranje FK har inte tagit officiell ställning i frågan ännu, vi avvaktar utredningen.

Axel Haglund sa...

Suck. Nu går drevet igen alltså. Telefonen ringer i ett på SUS-kansliet. Det kunde knappast komma mer olägligt eftersom vi egentligen borde ägna alla våra krafter till förberedelserna inför returen mot KFK 8 augusti.

Ettan sa...

En ödesmatch för SUS. Helt klart.

Aaron sa...

"Oranje FK har inte tagit officiell ställning i frågan ännu, vi avvaktar utredningen."

Pull your boots up, the BS just keeps getting deeper and deeper!