måndag 27 juli 2009

Coldplay - Viva La Vida

vi resonerar såhär: hey - om det duger för pep guardiola så duger det åt SUS. och den som inte vet måste genast springa till närmaste nattöppna 7/11 och köpa Offside, årets sommarläsning om Barca. Eller läs det här:

Några dagar senare, den 2 maj, sitter Barçaspelarna tysta i spelarbussen med allvarliga miner. Stora hörlurar skyddar dem från yttervärlden medan polisen eskorterar dem till Estadio Santiago Bernabéu. Tränaren Pep Guardiola ber dem inte att stänga av sina iPods utan skruvar bara upp bussens stereo till högsta volym. Spelarna känner genast igen låten. Guardiola spelar den på bussen före varje match, den är hans mantra. Han överlåter åt en engelsman att förmedla något slags sista ord till laget:
»I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sleep alone
Sweep the streets I used to own«
Majoriteten av spelarna förstår inte engelska och vet alltså inte vad Chris Martin, sångaren i Coldplay, sjunger om i Viva La Vida. Det är soundet och budskapet hos Guardiolas favoritband som når fram till spelarna: vi ska ta tillbaka det som är vårt. Real har vunnit ligan de senaste två åren och båda gångerna har Barcelona stått där med en plågsam känsla av att ha förlorat en titel som, sett till kvaliteten i lagen, borde ha varit deras.


http://www.offside.org/magasinet/smyglaesning.aspx?id=3901&templateName=preview

Inga kommentarer: