söndag 5 oktober 2008

Tommy Söderberg & SUS TILLS JAG DÖR



Alltså, det är en grej STJD inte delat med sig under säsongen. Känslan som etsat sig fast i hjärtat har inte gått att förmedla i ord. Vi har kramat lycktstoplar, små hundar och främlingar hela sensommaren för att inte svämma över. Så här: under en konferens med det nya jobbet fann vi oss plötsligt mitt i en föreläsning i humanitärt ledarskap, som gavs av ingen mindre än Tommy Söderberg. "Pang, tjoff, ända in i kaklet, kärnkraftverk, säger så här, pang pang" osv.

Tommy var fantastisk. Det handlade naturligtvis en hel del om fotboll, men väldigt mycket levererades ur ett oväntat och annorlunda perspektiv. Exempelvis, nu när han jobbar med U-21, hur unga talanger måste hanteras för att inte gå sönder under den press och stress det innebär att vara värd millioner kronor.

Tommy pratade om små saker som att visa respekt och ta hand om varandra. Han sa enkla men monumentala sanningar, som att alla bör titta och lyssna på flygvärdinnan när hon går igenom säkerheten på flygplanet. Visa henne/honom den respekten. Det är så lätt. Känn på den! Vi ryser.

Humanitärt ledarskap! Någon mer än vi som tänker på Fyrklövern? På SUS? På hur grymt det är att en dag i veckan, praktiskt taget året om, tillhöra något så fint som ett kompisgäng som spelar boll tillsammans? Ja, vi är över 30 år och ja, vi har barn. Livet spelar utan tvekan en roll här. So what?



Har ni chansen att närvara vid en Söderberg-föreläsning. Ta för guds skull chansen. Och bli en bättre människa.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Först Chase the SUS och nu detta. Herregud, STJD-redaktionen har verkligen gjort det igen!

SUS is it!

Anonym sa...

På Lufthansa är säkerhetsgenomgången en videofilm.

//Ettan

Axel sa...

Vackert Johan. Känns som att man fått feber och enda medicinen just nu är SUS. Blir kul på fredag.

max sa...

I need more cowbell.