onsdag 1 juni 2016

Ny tid, ny strid

Det är en mycket annorlunda vår vi har fått uppleva i SUS. Kanske den resultatmässigt svagaste perioden i klubbens snart 50-åriga historia. Det faller sig naturligt att tankarna nu går till rapparen Blues platta Ny Tid, Ny Strid från 2000 och kanske framförallt till förstasingeln Mot Alla Odds:

Mot alla odds
övertygad att det finns mer att hämta, fortsätter kämpa
mot alla odds, fortsätter längta, fortsätter sträva, vägrar att tämjas
mot alla odds, fyller själar med stolthet o hjärtan med trots
hör mig, mot alla odds, mot alla odds

För det är mot alla odds som SUS numera strider. Uträknade av alla kan vi som gerillakrigare  fortsätta vår verksamhet utan strålkastarljuset i toppen av tabellen som vi annars vant oss att leva med. Det är ju faktiskt så att mycket positivt har funnits under våren också. Vi har egentligen haft det något lättare att få ihop lag till matcherna, tack vare några fina rekryteringar. Stämningen i samband med matcherna måste också beskrivas som klart susk, på den fronten finns ingenting alls att oroa sig över. 

Nästa chans att knipa första trepoängen kommer nu på söndag mot Tudor Arms, den bästa brittiska puben utanför det brittiska öarna. Det kommer garanterat bli en kul match, det brukar det alltid bli.

Kämpa SUS!

8 kommentarer:

Axel sa...

Skulle aldrig skrivit att det blivit lättare att få lag, nu är vi bara fem på söndag. Kämpa nu! Att utebli utan giltig förklaring uppfattas som en krigsförklaring och kommer bemötas med ...passiv aggressivitet.

SirMoose sa...

Lugn lugn, vi har vart mycket sämre än så här. Jag tycker att vi i alla fall spelar trevlig fotboll, har bra humör och orkar rätt OK, i alla fall fram till vi släpper in för många mål. Om vi bara skulle skapa lite fler chanser tror jag att hösten skulle kunna frambringa i alla fall ett litet uppflyttningsspöke.

Nu är det dock så klart inte en ledning och värvningsgrupp som sitter passiv och lugn i båten. Vi letar brett och senaste ryktet på sillybloggarna är en mexikansk forward med historik i mexikanska andradivisionen. Vi följer så klart även drömvärvningen Jonatan, Ordförandens pöjk, som sägs vara på väg tillbaka från skada. Enda som hindrar en efterlängtad signatur med SUS är väl att någon storklubbarna vill ha honom igen.

Så hav förtröstan och kom och spela på söndag!

#12

Axel sa...

Viva Mexico!

Axel sa...

Linus, notera att jag skrev "resultatmässigt" svagaste period. Jag skulle inte drömma om att påstå att SUS inte varit bra 2016. Förmodligen hade SUS '16 vunnit mot många av de äldre versionerna av SUS.

Björn sa...

SUS -16 vs äldre SUS-versioner
Bronslaget -94 vs silverlaget -58
Ali vs Tyson

Björn sa...

Förutom släktkalas på söndag är min baksida lår KASS! Har försämrat läget och just nu känns det tveksamt om det blir nån mer match innan midsommar...

Axel sa...

Ni som håller på och ska peta er själva och hittar på svepskäl får tänka om. Fortfarande bara fem spelare.

Axel sa...

Yes! Danne är med. Nu kör vi! Sju-åtta spelare till nu så blir det succé på söndag.