torsdag 22 januari 2015

Alla Tiders SUS-hjältar - DEL 2: Hallberg

Hallberg värvades av Davas mitt i sommarn 2011. Davas sålde in honom till Fyrklövern med att han skulle ha funktionell teknik. Efter att ha sett honom spela i SUS-tröjan drogs det snabbt också paralleller med Viera. Men efter många heta diskussioner så har forskarna slutligen enats om att Hallberg ÄR Michael Laudrup. Det är en ihopklippt stilstudie som slutligen förde det hela i bevis:


Michael Laudrup The Ultimate Passing Compilation from Football Hunting on Vimeo.

Maken till funktionell teknik är svår att finna. Zidane skulle vissa kanske säga, men det fanns ju något seideforskt över Zidanes teknik som gjorde den till något annat också. Funktionell teknik innebär ju att minsta tillräckliga medel ska användas för att lösa de problem som uppstår på planen. Spelare med funktionell teknik gör bara snygga saker med bollen om de är absolut tvungna, dvs om det krävs av situationen. Är den enklaste och rakaste vägen till mål en hård passning som skär igenom ett helt försvar, eller kanske en lobb, ja då och bara då får det bli det, och om man måste finta bort tre bevakare med tre snabba tillslag så gör man det, men nästan lite motvilligt.

Hallberg har vunnit fler priser än någon annan SUSare sen han kom till klubben. Han har vunnit årets rookie, årets spelare, årets skytteligavinnare och årets buse. Ett år gjorde han även årets mål (2012, en halvvolley från 35m) men juryn glömde nominera målet till omröstningen så han vann inte. Han har även varit skicklig med att värva nya heta löften till SUS. Senast i raden har vi Lamin, Tollmar, Pihl för att bara nämna några. När han spelar på topp gör han målen själv och när han spelar mittfält så är han ofta framspelare. Tillsammans med Johan, Stefan, Björn, Hasse, Emil, Linus och Davas utgör han 2000-talets avgjort främsta innermittfältare i SUS-tröjan.

3 kommentarer:

Axel sa...

Som en motvikt till inläggets hyllning av funktionell teknik kan man läsa detta koncisa blogginlägg från 2005: http://thefineartoflosing.blogspot.se/2005/10/funktionell-teknik.html

Axel sa...

Hoppas alla i truppen tittat igenom Laudrup-kollaget nu för det kan närsomhelst bli ett läxförhör.

Davas sa...

Det verkade ha inspirerat söndagens träning. Många fina genomskärare, än fler sumpade chanser.