torsdag 14 november 2013

Sammanfattning av SUS IFs årsmöte



Slarv med klubbavgiften, nyförvärv och nytt matchställ nästa år, hörde till de tunga frågorna på SUS IFs årsmöte.

SUS IFs årsmöte 2013 (som inte blev av i våras som brukligt) hölls hos klubbens sekreterare Anders Elghorn (Linus farsa). Efter korv och nybakade baguetter gav SUS ordförande Ingemar Ederström ordet till Axel Haglund som konstaterade att spelåret 2012 började i moll och slutade i dur. Många intressanta nyförvärv gav en bra avslutning med skön eftersmak och en hygglig puff in i år 2013.

Kassören David Domeij konstaterade åter att det slarvas med att betala avgift till klubbkassan. Medlemsavgiften betalades 2012 av 23 aktiva och 8 passiva medlemmar. Som vanligt i klubbens senare historia saknas avgift från ett par välbeställda spelare som utnyttjat klubbens träningar och matcher under året. Skäms! väste årsmötets deltagare. Trots det gick vi med en vinst på 1 203 kr, men det är tack vare svett-tjugan som används till att betala domarna, hur illa de än har dömt. Omsättningen 2012 blev 29 200 kr. Största kostnaden är träning och matcher, 19 000 kr. Den sista december 2012 hade klubben ett eget kapital på 16 892 kr. Att driva en klubb av SUS IFs omfattning, inräknat Svett-tjugan, kostar cirka 35 000 kr om året. Revisorn David Sköld gav styrelsen godkänt för de siffrorna.

Styrelsen valdes om med acklamation, ordförande är Ingemar Ederström, kassör David Domeij, sekreterare Anders Elghorn och fyra ledamöter heter Linus Elghorn, Daniel Garmén, Axel Haglund och Jan Johansson. Valberedningen valdes om i sin helhet, Tommy Seidefors (Johans pappa) är sammankallande, Rolf Porseryd och Björn Halldén stöttar.

Medlemsavgiften förblir oförändrad, 1 200 kr för aktiv medlem, 200 kr för passiv. OBS: Sätts in på SUS-konto 68 69 70-5.

Budgeten för 2013 beräknas till 30 300 kr. Om samtliga som borde betala medlemsavgift gör det, blir det en vinst på dryga tusenlappen, lite beroende på hur många träningspass ledningen planerar. Om allt går som det ska 2013 bör det egna kapitalet öka något.

Viktigaste frågan diskuterades under Övriga frågor. Nya matchställ inför säsongen 2014. Finansieringen är inte klar. Kreativa lösningar efterlyses. Passiva medlemmar ska uppmuntras att betala en del.
Nästa år ska årsmötet hållas på våren. Kanske.

Anders Elghorn


Inga kommentarer: