måndag 25 juni 2012

Lögn, förbannad lögn och statistik. Och SUS.


Enligt det enda räkneverk STJD har nyttjat från the get go, StatCounter, ser årstrafiken ut som ovan. Vi ser att 2009 var ett fint år för bloggen, med toppar i sidvisningar, återkommande besökare och unika besökare. Efter en lätt nedgång de senaste två åren tyder mycket nu på att STJD åter är på väg uppåt. Vid halvtid, dvs. nu, står räkneverket på 17 375 sidvisningar - vilket borde innebära ca 35 000 vid årets slut. Även återkommande och unika ser ut att öka något. Uppmuntrande.

Benämningen "unika besökare" får i och för sig allt mindre relevans, då många av STJDs heavy users nyttjar flera mobila enheter för att söka åtkomst till bloggen. Intressant också att Iphone nu räknas som det näst största operativsystemet - vilket stödjer testen om  ett alltmer mobilt SUS. Även iPad gör en framstöt med 5% av trafiken. Prognosen säger att den procenten kommer att öka successivt under året.



Att SUS berör råder det inget tvivel om. Månad efter månad tvingas STJD-redaktionen inse att den största trafikgenererande källan är Kronis sajt. Vad händer om de tar steget upp i sexan? Katastrof för annonsintäkterna som hittills uppgår till svindlande 900 kr. (det finns såklart en dold uppmaning här, men det fattar alla smarta besökare).


Nu är det trots allt dags att vända blad och gå vidare. SUS-sida på Facebook är onödigt slumrande. Klubbens visuella utryck hittar ni på Instagram. Ett trevande initiativ har även lanserats på Pinterest. Gällande Twitter finns flera konkurrerande konton, men det officiella är nog trots allt detta, även om 20 followers inte är mycket att hänga i den virtuella granen. Det enda som är bekymrande är den totala avsaknaden av SUS IF på wikipedia. Klubben omnämns endast här - och det är i sällskap med mindre värdiga och ärorika föreningar. Skandal.

Med andra ord finns det fortfarande mycket att göra. Kronis och en del troll lurkar runt på SUS domäner och tar sig friheter. Det är inte OK. Fundera över detta i sommar när du surfar runt mellan SUS inbjudande hamnar i den digitala oceanen och glöm inte borta att kommentera här på bloggen! En för alla, alla för SUS. SUS TILLS JAG DÖR.