söndag 13 juni 2010

SUS mot Gamla Karlbergare 2-5 (0-3)

Det var skapligt väder, nyvattnad plan, nästan oändligt med avbytare – och 0-2 direkt från start. Så kändes det i alla fall när de fick de där snabba målen i början. Det andra vallades in via en SUS-back och 0-3 som följde knixades in med touchar som inte var direkt avsedda av den anfallande karlbergaren.

Det kunde varit så annorlunda, om exempelvis Daniel fått fatt på bollen där framför öppet mål. Istället för 1-1 blev det 0-2 och sedan spelade de på kontring mer eller mindre resten av matchen.

Visst, de var bra. Visst, de rullade fint och hade hög passningsprocent. Men utan 2-0 direkt i inledningen hade det kunnat se annorlunda ut. Till slut rann det iväg till 2-5, vår 1-4-reducering stod Björne för efter en läcker passning av SUS för dagen bästa spelare Anders och 2-5 kom någon minut innan full tid när Nick-Chrille vaket stöter in en hörna vid bortre stolpen.

En extra honnör förresten till Mål-Jonas som räddade halvdussinet frilägen och annat smått och gott dessutom.

För egen del var det sjukt tungt, en fortfarande lite halvvrickad fot i kombination med hög vikt och låg kondis gjorde att det kändes som en vägg, blod och stånga i en mindre härlig kombination.

Gamla Karlbergare kändes som SUS för ett par år sedan, alltså lite vassare än idag. Men det betyder inte på något sätt att vi inte kan slå dem i höstmötet.

Och, ja just det, det höll jag på att glömma – Johan fick ett rött kort för att han fick sin axel för nära en SUS-benssparkande motståndare. Kanske lite petigt av domaren, men matchens behållning kom tiotalet minuter senare när Johans ”nemesis” visas ut för ett andra gula kort och beter sig som om han vore fyra år gammal – och hela SUS-bänken brister ut i gapfalbb när han ska spela tuff.

Mot nya mål!

/ #17

6 kommentarer:

Daniel sa...

Klockrent bra matchrappor!

Grymt tung start men sen gör vi en hyfsad match utan att riktigt komma loss.

måljonas sa...

Om inte killen som Johan tacklade ramlat in i domaren så hade det nog kunnat stanna vid gult.

Vi slår KB till hösten

Johan seidefors sa...

Bra rapport. Gillar att de kommer upp igen på löpande band nu! Och bra med olika perspektiv.

Axel sa...

Bra matchrapport! Stundtals spelade vi riktigt bra tycker jag. Att matchstarten blev olycklig tar jag på mig som glömt kolla vilken färg motståndarna spelade i och alltså inte tagit med det blå bortastället. Det var ju schysst att vi fick låna västar av motståndarna men att domaren sedan krävde att vi skulle tejpa våra strumpor vita gjorde ju att fokus inte direkt låg på fotboll när matchen drog igång. Om vi är bättre förberedda och har samma trupp mot dom här på stadshagen så blir det en sjukt intressant match.

måljonas sa...

Gamla KB:s matchrapport

http://www.karlbergsbk.se/verksamhet/bk-ga-karlbergare/nyheter-bk-gamla-kb/786-bollklubben-avverkade-sus-enkelt

Axel sa...

"SUS målvakt gjorde sitt livs prestation..."

Vad vet dom om det?!
Rätt dryg matchrapport från bkgk.