onsdag 30 september 2009

Uppflyttningsspöket

Vill vi verkligen vinna på lördag?

En seger innebär att vi vinner serien men samtidigt division 6 spel nästa säsong. En serieseger skulle vara något att berätta för barnbarnen på ålderns höst, men erfarenheterna från förra året talar samtidigt för att vi i så fall kommer att göra färre mål, släppa in fler, och vinna färre matcher nästa år. Och hur kul är egentligen det?

Tidigare år har vi haft som målsättning att komma två i serien. Man kan lugnt konstatera att vi har goda möjligheter att nå denna målsättning i år, men då får vi inte vinna på lördag.
Ett lagomsvenskt alternativ som lyfts fram är att det optimala resultatet vore oavgjort. Då har vi plusstatistik på samtliga lag i serien i år och är moraliska segrare (samtidigt som vi undviker div 6).

Vad tycker Fyrklövern? Redan i slutet av april efter segern mot SP konstaterade AH att ” ..stark insats av SUS som i och med segern går upp på andra plats i tabellen. Där ska vi ligga nu resten av säsongen”. Är detta fortfarande Fyrklöverns inställning?

9 kommentarer:

Adam Oranje sa...

Nästan synd att vi inte har SP's gula dräkter, då hade 2-2 blivit en härlig referens till svunna tider av nordiskt samarbete :)

Aaron sa...

Can't we just win and then sell our Division 6 spot to Tudor?

Jonte sa...

Det viktigaste är inte hur det går för laget. Jag fokuserar bara på att prestera bra personligen.

Axel sa...

Jag tror att vi kommer tända till när vi märker hur angelägna Oranje är att vinna och då kommer vi vinna lätt och sen så ångrar vi oss under hela nästa säsong.

Björn sa...

jag är inne på samma spår som dig Axel. Hoppas Tudor håller sig kvar i sexan så vi får möta dem nästa år.

Anonym sa...

RZL har redan börjat träningen inför div.6 2010.....7 km uppe i Haga mörkret ikväll.
Var det förgäves alltså???

Vore ju intressant att se vilka SUS spelare "lägger sig" för en lättare säsong i div 7 nästa år ?????

RZL

Anonym sa...

Intressant match att spela på...

#13

Johan seidefors sa...

*ställer in skorna*

SirMoose sa...

Oranje har släppt in åtta mål färre än oss så för mig är målet solklart, att vinna med minst åtta bollar.

Det är ju uppenbart att de är ett defensivt gnetargäng som inte förstår att fotboll är underhållning. Sånt ska straffas! SUS spelar för att förgylla, underhålla och glädja.