måndag 18 april 2022

Tankar inför en premiär - av Dag Granath

 


Såhär inför säsongspremiären 2022 är det såklart många tankar som snurrar i huvudet. Kommer den (delvis) nya truppen hitta rätt i den strukturella dynamiken på plan likväl som i det ack så viktiga sociala spelet på Löwet? Varje säsong presenterar nya utmaningar. 

Tankarna går osökt till Wittgensteins Sprachspiel (språkspel) och hur vårt språk får sin mening endast i kontexterna i vilket de utövas. Det gäller att hålla styr på tankarna och att ha tungan rätt i mun. När vi pratar "offensiv" så kanske Bougten direkt börjar fundera på penningpolitik och dess funktion i samhällsekonomin? När ordet "kämpa" hörs så kanske Leonidas börjar tänka klasskamp och att det finns en större konflikt än den som utspelar sig på planen? Att hålla riktning i sitt tänkande kan vara svårt när det stormar på det hav som är livet.

Det finns onekligen många potentiella huvudbryderier att hamna i såhär inför starten på en säsong. Huvudsaken är dock att den börjar, och vi med den. Fotbollsmatchen är som ett liv i microformat där man går genom hårda prövningar, motgångar och lyckorus. Det viktiga är dock på fotbollsplanen - precis som i livet - att man gör det tillsammans med andra och att man hjälper varandra för att nå lycka. Så se nu till att lägga in kommande matcher i kalendern, leta upp benskydden och börja värm upp ljumskarna för SUS 2022 är bättre (och lyckligare) än någonsin!

1 kommentar:

Axel sa...

Jag har haft liknande funderingar Dag! Den sena Wittgensteins förhållningssätt till de filosofiska problemen påminner nog om det sena SUSs förhållningssätt till fotbollspelande. Enklast sammanfattat av en annan gigant: Whatever works! (L David)