måndag 25 januari 2016

SUS STYRKA: PASSIVA MEDLEMMAR!

När räkenskapsåret 2015 summerades av klubbens kassör i december så såg det mycket mörkt ut för SUS. Ansvaret för att det blivit så vilade delvis på lagledningen som inte påmint om årsavgiften i särskilt stor utsträckning under 2015 varför ett ganska stort antal spelare antagligen glömt att betala sin avgift. När beskedet damp ner i ett mejl till lagledningen så slog vi genast larm till truppen via mejl och på STJD. Responsen i klubben var fantastisk. Spelare som missat sin avgift langade genast in avgiften, ibland med lite ränta, och passiva medlemmar donerade generösa belopp.

Några av de passiva medlemmarna måste nämnas: Gamla SUS-spelare som Janne Hansson och Lasse Hallon satte in 500 spänn var, liksom senaste årens favorit-supporter BEEJAY. STORT! Och återigen ett bevis på att SUS kanske allra främsta styrka är de passiva medlemmarna.


En annan SUSare som skred till verket var Roffe Porseryd, en av Sveriges genom tiderna främsta utrikeskorrespondenter, tillika gammal SUS-spelare och far till SUS f d anfallsstjärna Pelle som brukade få oss att häpna med sina lobbmål runt millenieskiftet. Han lade till en nolla och donerade otroliga 5 000 kr för att rädda SUS. Vi vågade inte tro att det var sant först så klubbens ständige sekreterare Anders Elghorn tog kontakt mejlledes och fick då svaret:

"Hej Anders, Inte alls en nolla för mycket - vill bidra till att säkra klubbens närmaste framtid. /
R insnöad i Washington DC"

Vilken fantastisk SUS-hjälte han är! Och plötsligen känner jag mer än någonsin att vi som är aktiva i dagens SUS har ett ansvar inför tidigare OCH kommande generationer att "ta oss i kragen och höja oss en nivå". Mer konkret ska det bl a handla om att sköta ekonomin bättre, men lite mer diffust tänker jag att det även ska röra sig om en uppryckning på samtliga plan, inklusive de metafysiska, där vi tack vare få kontrollmöjligheter redan har en hög nivå.



Låt oss sätta igång med en gång. Här är försäsongsprogrammet som det ser ut i skrivande stund. Boka in i almanackan! 

Söndagen 31/1 18.50-20.00 Frescatihallen (E-Hallen)
Söndagen 7/2 18.50-20.00 Frescatihallen (E-Hallen)
Söndagen 14/2 18.50-20.00 Frescatihallen (E-Hallen)
Söndagen 21/2 18.50-20.00 Frescatihallen (E-Hallen)
Söndagen 28/2 19.50-21.00 Sjöstadshallen
Söndagen 6/3 19.30-21.00 Sjöstadshallen, inomhusfinal!
Söndagen 13/3 14.00 SUS IF - Sthlm Snipers, Åkeshovs BP
Söndagen 20/3 19.00 SUS IF - KFK, Stora Mossens IP


GO SUS!

11 kommentarer:

Davas sa...

När jag hörde detta höll jag på att smälla av. För jag tyckte Axel sa att det var just Pelle som blixtrat till, och satt in fem lax. Det kändes nästan ofattbart – men ändå inte omöjligt. Lite bling, så där. Det här känns dock rimligare, och även långt större.

Men måhända faller inte äpplet långt ifrån...

Axel sa...

Det är nått med SUS och TV4 faktiskt, även om vi även har tentakler in på TV-sporten (Dennis Videmyr), CMore Sport (Jonas Dahlquist) och Viasat Sport (David Sauter). Nu senast igårkväll är det SUSs skarpskytt Kalle Tollmar som illustrerar för TV4-tittarna hur den moderna mannen prioriterar. Love it! Som SUSare blir man stolt. Se klippet: http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/fler-pappor-tar-föräldraledigt-3272693

Axel sa...

Extra plus också för att Kalle tidigt introducerar fotbollen därhemma.

Henrik Hallberg sa...

Glöm inte heller marknadschefen för TV4-Gruppen since 2013!

http://tv4gruppen.se/Pressmeddelanden/2013/Johan-Seidefors-ny-marknadschef-for-TV4-Gruppen/

Axel sa...

Eller hur. Hans ande svävar över allting som sker i SUS känns det som. Det är så det ska vara. I SUS är allt det som varit och är ett. Hela tiden allting samtidigt. Närvarande/Frånvarande -Who cares!?! SUS är/var/blir hela tiden. Alla är med. Eller hur!

SirMoose sa...

Vi är överallt! Trots det känns det nästan överväldigande när gamla SUS:are öppnar plånboken för att rädda klubben. Ser fram emot att få göra detsamma om 20 år.

Låg och läste igår när jag kände igen en röst på TV och visst var det vår vassa anfallare som visade upp kommande SUS-generationen.

SUS och journalistik har varit som ler och långhalm sedan 1967 så jag förvånas inte särskilt över våra bidrag till Mediasverige.

Axel sa...

SUS är ständig sändning.

Axel sa...

Glömde ett i och inlägget blev ännu flummigare. Jaja.
Undrar förresten om JS blir passiv eller aktiv medlem i år? Jag har inte slutat hoppas.

Davas sa...

Skulle inte han gå på topp?

Johan seidefors sa...

@axel - ja jag satt precis och funderade om jag skulle bli tvungen att själv gå in och redigera "bidrag från passiva medlemmar" ... men kom på att det vore både osuskt och o-yardenskt.

Simon Öhrlin sa...

Vilken hjälte han är Rolf!