söndag 10 januari 2016

Gaz 16'

SUS har en lång tradition att såhär års spela inomhusturnering på Lidingö. Många minnen väcktes när man kom in i Hersbyhallen, hallen som även är en labyrint. Arrangemanget var som alltid när Klas Nieckels är inblandad bra, och priserna i kafeterian var humana. SUS hade en finfin trupp och vi delade upp laget i par som alltså bara bytte med varandra: Axel-Gripenholm och Anton-Pihl på backplatserna och Danne-Nisse och Simon-Tollmar på anfallspositionerna samt Erik K i målet. Vi bestämde oss för att spela taktiskt vilket nog såhär i efterhand kan beskrivas som att vi spelade defensivt samlade, med lågt risktagande. Den här taktiken fungerade ypperligt i första matchen:

Match 1: SUS - Ljungbacken 1-0 (Tollmar)

Ljungbacken släpps inte fram till en enda farlighet under den 13 minuter långa matchen. SUS vaskar fram allt fler chanser i samband med omställningar och slutligen är det Tollmar som framspelad av Pihl placerar in segermålet invid stolpen.

Match 2: SUS - Hulkens Vänner 2-4 (Simon, Anton)

Det här var ju matchen vi ville vinna på förhand, men av allt att döma så var det här någon helt annan Hulk en den som brukar gäcka SUS i kommentarsfälten, så förlusten gjorde inget. SUS börjar matchen som den första och Simon pangar in 1-0 i krysset på pass från Nisse efter bara någon minus spel. Men, en av Hulkens kompisar var duktig på topp och hans medspelare var pigga och sprang mycket. SUS som nog var lite bekväma i det här skedet hamnade steget efter och HV gick upp till 1-4 innan Anton kund reducera med ett fint skott i slutsekunderna.

Match 3: SUS - Makkabi 0-2

I nästa var det dags för Makkabi, ett lag vi känner rätt väl vid det här laget. Matchen var spelmässigt jämn men två misstag i försvarsarbetet innebar förlust, trots att vi skapade en del framåt. 1-1 hade nog varit mer rättvisande.

Match 4: SUS - Tureberg 4-3 (Tollmar x2, Pihl, Axel)

I sista gruppspelsmatchen spelade SUS för att lägga beslag på den hett eftertraktade 3:e platsen i gruppen, den högsta placering som ändå innebar att vi slapp slutspel (som alltså börjar kl 20 ikväll, snarare ett straff än en belöning att gå vidare alltså). Med allt att vinna så lossnar spelet rent offensivt och SUS trummar på rejält. Flera snygga mål efter klappklappspel. Tureberg har dock en ovana att kvittera nästan omedelbart efter våra mål så matchen blir målmässigt tät fastän SUS är det klart bättre och spelförande laget. 

SUS tog alltså det lilla silvret i Grupp A och kunde lämna Hersbyhallen med gott humör och hedern i behåll. Bra start på 2016! Kul. Go SUS

7 kommentarer:

Simon Öhrlin sa...

Jag har tänkt mer och mer på spolarvätskan i bilen, den som inte syntes, men som luktade.

Det känns lite som sus idag, vi var där, vi var troligen bäst men ville inte visa upp det i finalspelet.

Axel sa...

Vilken vacker, poetisk och träffande metafor!

Axel sa...

Nu har jag fyllt på med spolarvätska i bilen. Funkar hur bra som helst nu. Det ska jag göra i SUS också, lagom till premiären.

SirMoose sa...

Låter som en otroligt SUSsk insats. Landar precis där vi önskar och visar precis det vi vill. Som Simon säger, troligen bäst men SUS har aldrig haft några bekräftelsebehov eller önskan att statuera sin makt. Så varför vinna en sån här turnering bara för att visa alla andra vad vi och de redan vet?! Juvenilt!

Idrott för nöjes skull!

Unknown sa...

Låter som bra insatser från SUS gänget. Blev det inge match mot Stefanos gäng? Hur gick det för dom?

Axel sa...

Vet inte hur det gick för dom spelade i annan grupp och resultaten finns inte på nätet.

Linus har rätt, det var en mkt SUSsk insats och en trevlig trupp igår. Vi går stärkta framåt.

Axel sa...

Nu har resultaten kommit. Ett lag som hette Insani vann finalen mot Hulkens vänner med 4-3. Makkabi, som alltså vann SUS grupp åkte ut direkt i kvarten efter att ha väntat i drygt 5 timmar på slutspelet. Stefanos gäng Tritnaha torskade två och kryssade två matcher och kom på så sätt fyra av fem lag i sin grupp. Intressant att notera att storsatsande Oranje trillade ur redan i gruppspelet, sannolikt inte pga SUSsk krigslist dock.