fredag 10 juli 2015

Nöje för Idrottens skull

Enligt SUS egen PC Jersild (gissa!) är det Erik Gripenholm som planlöst driver runt på stan mitt i den heta Stockholms-sommaren, som vore han Reine Larsson på mental flykt från - och jakt på - livet, i form av Barnens Ö. Uppvaknandet!

Inser nu när detta skrivs att jag verkligen vill läsa/veta mer om Eriks sommar. Är Trädgården under bron en metafor för just Barnens Ö? Han har smakat öl?

Nya uppgifter kommer in live, as we speak. Det är ingen annan än Öster som står bredvid. Hur passar detta in i handlingen? Oklart. Men det är spännande som fan! (info till läsaren: lyssnar på Lundell här på Fårö, så ni får ursäkta ev. rödvinsflum och tillhörande raseri. Nån jävla ordning får det vara).

Tillbaka till Stockholm, värmen och Eriks tillfälliga anställning på Olgas ateljé. Helen, Lotten, Kristina och Birgitta!! Eller vänta, fiktion och verklighet glider ihop och det är dags att ta farväl för den här gången. Vi lämnar Erik där han står och drömmer oss tillbaka till en enklare, men givetvis också mer komplicerad, tid. Hoppas din sommar blir allt du önskar. Och att morsan skickar lite pengar i ett kuvert.

Läs mer på Badgers drift.

2 kommentarer:

Axel sa...

Viktigt och rimligt inlägg. Måste läsa Barnens Ö nu akut.

Axel sa...

Fortfarande inte läst! Vad håller jag på med?! Vill veta ALLT om Erik o Östers sommar. Fan förresten, minns nu Eriks häxpipa i senaste. Antar att den varit med honom sen dess som en dröjande känsla av perfektion i vristen. Står och måttar i luften när han tror att ingen ser. Blundar och ser bollen som borrar sig in i bortre krysset. Ah