onsdag 12 juni 2013

Matchrapport: SUS IF - Stockholm Snipers 3-2 (2-2)

Mål:
1-2 Kristoffer (Thomas)
2-2 Hallberg (Kristoffer)
3-2 Stefan '90kg' Bohlin (Davas)

Gula:
Max
Hallberg
Erik

Till uppvärmningen:
Smågodis


SUS är inte ett lag, det är ett stämningsläge, ett state-of-mind. Det är det inte många klubbar som är, många fokuserar på helt andra saker, men det där vet ni redan.

Vilken underbar kväll det var, till att börja med. Jag svängde in på nått ICA där vid Brommaplan påväg till matchen, mest för att slå ihjäl några minuter i väntan på Davas, men jag letade förstås efter Club-Matehyllan också. Inte helt överraskad kunde jag konstatera att den lös med sin frånvaro. Det är inte som i Berlin, Jonte mms:ade mig en vacker syn häromdagen därifrån. Men Berlin är inte Bromma, tydligen. Dom flesta hade nog vandrat ur butiken med sänkt huvud och vidare mot en stortorsk. Men, inte jag, inte SUS. Jag plockade ihop lite smågodis i lösvikt istället. Jag var sugen på det. Davas var nyvaken. Hans skägg frodigare än någonsin, och hans humör var gott, det är det nästan alltid, iallfall när SUS ska spela match, har ni tänkt på det? Sedan några dagar har jag känt mig lite melankolisk, i ordets mest tilltalande bemärkelse ska dock påpekas, men ändå melankolisk. Suspod är nedlagt, SUS förlorade mot Westis och jag har bränt en skiva med mina favoritlåtar av Bill Callahan som jag lyssnar på i bilen, ja ni fattar, man kan hålla sig för skratt.

Uppe på Åkeshov är det några susare som står o snackar när vi anländer och DD och nån till ser ut att värma upp lite. Solen ska strax gå ner men dröjer sig kvar en stund över trädtopparna, för att blända oss. Vi andra småpratar, äter godis. Davas får för sig att fundera lite över startelvan och kläcker idén att sätta Hallberg på topp, han är ju målfarlig. Stefan och Davas kan ju ta hand om mittmitt, det vet vi sen gammalt. Nyförvärvet Thomas Pihl (verkar genast trevlig, bra handslag, rejält) är lite osäker på vilken position han lämpar sig för, så vi sätter honom som avbytare på topp. Ettan flaggar redan innan avspark att han har en känning från i söndags, men får ändå förtroendet från start bredvid Hallberg. En lycklig Lundberg ringer 10 minuter innan avspark och annonserar att han kommer förbi för att värma bänken.

När matchen börjar är vi rätt lojja. Snipers har en kvick blond kille på topp som fixar 0-2 inom första 10 efter lite oresolut spel från Aaron på högerbacken. Vid tvåan blev jag så arg att jag skrek "för i helvete" och blängde på Aaron som skamset lommade av plan. (Jag bad om ursäkt i paus, och gör det igen nu, man ska inte klaga på en fellow-susare, det är osuskt, my bad, men Aaron gjorde en fin andra halvlek)

Han den kvicka gör 0-3 med hjälp av handen vilket domaren först inte verkade se, och sen dömde han ändå bort målet och förklarade domslutet med att göra tecknet för "knuff", det var nog rätt viktigt. Vid det här laget har Sus tagit över allt mer, vi dominerar spelet på mittfältet och kommer i rätt heta lägen, ofta via Tip-tap på vänsterkanten. Efter en hörna studsar bollen på Thomas knä till vår kjære norrman som på volley pangar in 1-2. Då har kanske 20 minuter gått. 2-2 kommer efter fantastiskt fint förspel där bollen går från högerkanten (Erik? jävligt bra i denna match) in i mitten till Stefan som lägger den vidare till Tip-tap som slår in bollen perfekt till Hallberg som på ett tillslag får fin träff och bollen går i ribban och studsar ner utanför mållinjen, men Hallberg gör som han brukar och tar hand om sin egen retur och nickar in bollen. Klassmål.

2-2 i paus. God stämning i truppen, Ettan spelar inte mer men stannar som mentalt stöd och vi har ju två avbytare iallafall. Vi var det bättre laget i första, men Snipers målfarlighet är uppenbar, misstag straffar sig genast mot ett lag med en så snabb och duktig anfallare, så vi förstår att det blir till att anstränga sig hela vägen om det här ska gå bra. Tar några bitar godis till i paus, ibland är det rätt gott ändå, jag köper ju aldrig godis, ska kanske börja med det nu.

Första halvan av andra halvlek för Sus spelet. Stefan och Davas äger mittfältet och Tip-tap och Gripenholm är hela tiden farliga på kanterna. Och Hallberg. Fan vad skönt det är med en så bollsäker spelare på topp, smart drag där. Thomas visar sig vara ett riktigt bra nyförvärv, stark, ingen man flyttar på så enkelt och trygg i bollhanteringen. Lundberg gör fina inhopp. Fan vad den mannen kan kämpa alltså, det är smittande att se. Max och RZL gör bra insatser som ytterbackar och jag o DD känner efterhand att vi kan deras anfallsspel och vi förlorar inga nickdueller. Jonte känns väldigt stabil och följsam, ja helt 100%-ig om man tänker efter.

I kanske 60e minuten får vi en hörna som Davas slår lågt på första så att Snipers enkelt slår ut den till en ny hörna. "Vi kör samma" ropar Davas glatt utifrån hörnflaggan vilket får Sus på riktigt gott humör. Och inte blir det sämre av att denna hörna når Stefan som mitt i boxen omarkerad pangar in 3-2 med pannan, med en sån fart att han hänger med bollen in i mål. Det här målet var logiskt, efter ett spelmässigt sus-övertag, men i ärlighetens namn hade vi inte skapat så mycket öppna lägen, så det var skönt med utdelning i det här skedet. De sista tjugo minuterna lyckas Snipers lyfta upp spelet och ligger på i några sekvenser som också ledde till några ofarliga avslut, det kändes aldrig riktigt farligt egentligen. Och Sus spelade klokt, vårdade bollen när vi vann den, försökte få längd i våra anfall etc. I den här vevan kom Garmén cyklande och anslöt till Sus hejaklack (Ettan). Då kändes det som att det skulle gå vägen. Och det gjorde det förstås. Sus spelade som Sus spelar när vi är på det humöret; dvs bra: Vinner mycket man mot man, dribblar, passar, dribblar lite till, passar lite till, tappar bollen, jobbar hem, vinner tillbaka bollen, dribblar, tappar bollen igen, jobbar hem osv.

Det var skönt med segern. Alla vet vad det innebär i och med att Snipers leder serien inför sommaruppehållet: Sus ÄR bäst, trots allt. Och det visste vi ju hela tiden, men nu vet alla andra det också. Kanske att vi återupptar Suspod iallafall, vi får se. Vi kläckte idén åtminstone.

Det blir en härlig sommar det här, med Sus som odiskutabla kungar av H7SUS. Vi firar det på Trädgårn på lördag, Hallberg fixar in oss. Eller för den som är på Hultsfred: fira med leppen, han lirar på vita scenen kl 18.15-19.15.


/A





17 kommentarer:

max sa...

Vackert skrivet om en vacker seger.

Tyckte att motsåndarna förtjänar en eloge för fint spel och schysst spel (lite gnöl och gnäll ibland) över hela matchen.
Ett bra lag som säkert kommer att göra sig bra i sexan med sus på en andraplats i tabellen bakom sig.

Sen så vet vi ju alla att vi är bäst i alla fall.

Jojje sa...

Vilken fin läsning !!! Nu är vi med där uppe.

Anonym sa...

Fantastiskt läsvärt, det känns som om man var på plats. Imponerande dessutom över vändningen mot Snipers. Bäva månde om ni börjar träna till hösten.

/Seriekollega med bäst-före-datum år 1929

Erik sa...

Att man skulle åka på en litterär upplevelse så här på förmiddagen... Strålande skrivet om en härlig seger.

Adam Oranje sa...

Det kanske helt enkelt är Club Maten som hållit SuS tillbaka i år? Det blir till att lansera ett samarbete med Karamellkungen för att kunna landa den åtråvärda andraplatsen i år. Fantastiskt skrivet, och serien öppnar sig som ett nattljus i skymningen.

Anonym sa...

Härlig rapport!
/Björn

Smitz #9 sa...

Det är bara att gratulera till segern. Ska man förlora mot något lag ska det vara mot SuS. Trevliga pojkar, trevlig match (resultatet undantaget).

Argast på plan? Domaren. Men som min farmor brukar säga; man vet aldrig vad en annan människa har med sig för motgångar och sorger i livet. Han är förlåten.

Och vad gäller en bruten förlustfri svit: Välsignad vare förgängligheten, förutan ingen sann skönhet fanns.

Trevlig sommar, ses i augusti.

Axel sa...

Max: Håller med, Snipers är alltid trevliga att möta, fler borde vara som dom.
Jojje: Jaa, nu är vi "där uppe".
Westis: Tack, men ni behöver inte oroa er för att SUS ska börja träna. Den här matchen blev ett bevis för att det inte behövs.
Erik: Tack!
Adam: Tack! Bra idé och vacker metafor där på slutet.
Björn: Tack!
Smitz: Du imponerar verkligen i kommentarsfältet här, storsint och högtravande i motgångens stund, nästan suskt på nå vis. Domaren gick verkligen hårt fram för att stävja snacket. Han förbjöd ju t o m en Snipers-spelare från att säga "hej".

Anonym sa...

Axel "Knausgård" Haglund!
När melankoli möter smågodis uppstår ljuv konst.
/90 kg

Anonym sa...

Axel glömde nämna att han var galet bra där bak. Bäst på plan tycker jag. Skaderapport: ljumsken är hel men behöver vilas i form efter recept av 90kg. Skönt med kunnigt folk i truppen! Bra match som blev ännu bättre iom denna delikatess till matchrapport.
//Ettan

Anonym sa...

RZL fick ett gult också....djävligt tungt bidrag till matchen tycker jag.

Annars väldigt roligt spel, attack från båda sidor och tyckte att vi spelade upp oss mot bra motstånd efter lite väl generös start.
Fan vad dom kutade - snabbt också !!

RZL

ADG sa...

Lycka är att läsa en matchrapport som denna med efterföljande tråd innan läggdags! Sus gott!

Anonym sa...

No worries Axel!

I am going to spend the summer reflecting on an effective pre-game routine - the sweet spot of pumped but not agro. So far this is my top idea http://www.youtube.com/watch?v=M4cXZGkRMCY .

But I am still open to suggestions.

/Aaron

Jonte sa...

Instämmer med Ettan: Axel var helt enkelt kung i mittlåset. Även Max ska nämnas. Deras vänsterytter var ju glödhet i inledningen, men försvann mer och mer när Max kom in och, i vanlig ordning, lekte Alexander Östlund.

SirMoose sa...

Ända från Solkusten kan man känna doften av svenskt konstgräs.

Låter som en klassisk SUS-vinst. Återigen grymt att en idrottsinvalid 90-Kilo avgör. Särskilt som han väl är förbjuden att nicka.

Märklig kommentar dock det där om träning. Förstår inte riktigt om det är ironi, ett rent skämt eller om vi ska känna oss skymfade.

"Idrott för nöjes skull" Det ingår ingen djävla träning i det nöjet!

Smitz sa...

Kort referat och ett par bilder från matchen:

http://www.qx.se/sport/23860/tufft-slut-infor-sommaruppehallet

Anonym sa...

Hedrande jämförelse!

Karl-Ove