torsdag 20 juni 2013

Glad sommar med STJD


Sommaren är av tradition en tid för vila och rekreation för alla susare. Vare sig man softar på landet, slår dank inne i stan eller kanske tar ett flyg till Bukarest på ren impuls, så vet man att det primära med verksamheten är att komma utvilad och spelsugen till första matchen i augusti. Målet är ett hibernerande stadium där energiåtgången är minimal. Men det är viktigt att inte fastna i drogträsket, eftersom det är förenat med onödiga hälsorisker. Man kan frestas att visa upp sin bolltalang när tillfällen yppar sig, t ex joxa lite med trasan på stranden. Det är i allmänhet helt OK, som vi ser det. Vad gäller kost/diet så finns egentligen inga riktlinjer men skaldjur och fisk brukar smaka gott, kanske med ett glas svalkande och lite lätt spritsigt vinho verde. När det gäller BBQ så kan korv vara ett alternativ.

Aktiviteten på STJD kan sommartid ibland gå ner en smula, helt i linje med den generella aktivitetsnivån i tillvaron. Men frånvaro av naturliga diskussionsämnen brukar inte nämnvärt hindra STJDs redaktion. Hälsningar till läsekretsen på STJD i form av vykort och hälsningar från världens alla hörn brukar iofs aldrig kommenteras men är nog rätt uppskattade ändå, har jag en känsla av. För den som inte har egen access att publicera på STJD kan man sända sina bidrag via mms till valfri skribent. Den som känner för det kan ju också lägga till låtar på listan med SUS sommarfavoriter på spotify, så alla susare kan klappa takten tillsammans, var och en på sitt håll så att säga.

Ja, det var väl det. Nu går jag på semester. Glad midsommar

/A

2 kommentarer:

Björn sa...

Glad midsommar sus! Själv tar jag nu föräldraledighet resten av året och tror det kommer ge inspiration på planen i höst. Det förutsatt att min ljumske klarar den hårda sommarträning jag tänkt införa i år.

Axel sa...

Ta det försiktigt nu i sommar Björn så att du inte förtar dig.