fredag 1 juli 2011

Vinnarstrategi Nr 2 - SUS väger ut, 100 kilo lättare!

Under våren har vissa dragit slutsatsen att SUS vägt för lätt i årets serie. Inget kunde vara mer fel. Fyrklöverns samlade analys är att SUS just nu väger för tungt. På tok för tungt.

Idag är det precis sex månader sedan de flesta SUS-are avlade sina nyårslöften om att bli något lättare på foten under det kommande året. Tappa en si sådär fyra, fem kilo. Men att döma av de tunga hälar och mätta blickar som präglat SUS spelare under vårsäsongen tycks de flesta glömt att efterleva sina löften. Eller om de glömde att ställa upp dem till att börja med.

Nyårslöften i all ära. Men oftast är de nog att betrakta självpåtagna, lätt masochistiska befrielseprojekt. En sorts disciplineringsprogram vi lägger på oss själva för att hålla drömmarna vid liv om att vi en gång, någon vacker dag, äntligen kommer att känna oss fria och harmoniska, lösgjorda från livets kroppsliga och själsliga bojor. Oftast är de nog framdrivna av inspirerande, frestande bilder av ett ljuvare liv som bränt sig fast på våra näthinnor. Oftast är de nog en reaktion på olika lockelser som står till buds i vårt hedonistiska tidevarv. Återigen, alltså, ett utslag av denna nyliberala era, där vi själva kan välja om, och hur, vi ska lätta på hälarna.

Fyrklövern tar som bekant strid mot dessa lömska, och till synes tillåtande fasoner – som säkert bara lämnar alla oss som fuskar med våra nyårslöften med en gastkramande ångest veckorna i ända. Istället lyder fyrklöverns andra befallning inför sommarvilan, att SUS ska tappa 100 kilogram av sin samlade matchvikt.

SUS har en stor trupp. Minst 25 personer kretsar kring laget, antagligen kan man räkna till så många som 28. En snabb översyn säger att 90 kilo Bohlin, Lepp, Domeij och KP saknar överflödiga kilon. Vi resterande har befunnit oss på andra sidan under våren, uppskattningsvis mellan fyra och sex kilo över de nivåer vi vägde in på under fornstora dagar.

Som varje välorganiserad lagledning har naturligtvis fyrklövern samlat in detaljerad data om varje enskild SUS-spelare under våren, däribland viktdata. Vid höstpremiären kommer en viss utvägning ske för att kontrollera att fyrklöverns andra vinnarstrategi efterlevts av truppen i sin helhet under sommaren, fråntaget de fyra exemplariskt vältränade förmågor som redan omnämnts. Varje SUS-spelare som utsätts för stickprovskontroll, kommer behöva kunna styrka en viktminskning om minst fyra kilo för att slå sig in i truppen. Fem kilo, och chanserna är goda att du till och med får starta i kedjan. Tre kilo och det är bänken tills vidare.

Denna bafallning är, naturligtvis, odiskutabel, och uppnås exempelvis genom tjugo rundors marsch-löpning de kommande sex veckorna. Mer eller mindre varannan dag, alltså.

Laufen macht frei!

5 kommentarer:

Axel sa...

Väl formulerat! Tyvärr är vågen här på Hotel Avenida Palace i Lissabon trasig för den visar 100kg när jag står på den. Fyfan asså! Att dom inte kan göra vågar som funkar.

max sa...

Skönt att få lite koll på hur man ska spendera semestern.
Själv ska jag träna hårdare än på flera somrar.

En ny höst kallar amb det väl?

SirMoose sa...

TRAMS!

Anonym sa...

Finns det någon chans att man kan köpa sig ur detta?

USA brukar kunna slanta upp för att slippa sura saker. Typ köpa utsläppsrättigheter från mindre nogaräknade nationer som ändå kommer slägga ut så mycket skit de önskar. Så hur många kilon kan man säga att man tappat om man betalar ytterligare ett medlemskap?

Eller kan man kanske betala någon för att gå ner dubbla sin ranson? För det är väl klubbens resultat som är det viktigaste? För det är ju en klubb som vinner, inte enskilda spelare?!

max sa...

har missat att träna två dagar i rad, ligger alltså redan efter, fan.