måndag 31 januari 2011

SUS trampade gazen i botten på Bosön

Sammanfattning av Gaz'11:




SUS ställde upp med en niomannatrupp; Janne i målet, KP, Jojje, Chrille och Johan som backar, Daniel, Björn, Axel och Patrik som anfallare.

Match 1 - mot Röda Stjärnan

SUS inleder turneringen i ett razande tempo med gazen i botten. Patrik bryter ett uppspel efter en dryg minuts spel och Axel brunkar in returen på hans skott. Sen följer en uppvisning av sällan skådat slag. SUS gör allt rätt, avsluten är distinkta och snudd på hundraprocentiga. Matchen slutar 6-1 till SUS efter några riktigt vackra mål.

Match 2 - mot Solberga FF

Betydligt jämnare match även om SUS har det större kunnandet. Vi går upp i ledning efter klapp-klapp spel mellan KP och Axel. Solberga replikerar dock turligt kort därefter. SUS ger dock inte upp och efter fint förarbete av Johan kan Axel slå in 2-1 som också blir slutresultatet i denna rätt så tajta match där SUS försvarsspel var av hög klass.

Match 3 - mot 0247

0247 såg ut att vara ett kompisgäng i hoplånade t-shirts och endast en avbytare. En munsbit för ett lag som SUS kunde man tro. Men, dom visade sig vara bättre än man kunde tro, särskilt några spelare som var tunga och tekniska. SUS hamnade även i underläge om jag inte missminner mig. Vi arbetade oss dock tillbaka och gjorde två mål, allt som behövdes. Janne utmärkte sig med ett flertal fina räddningar.

Match 4 - mot Kransen United

I gruppfinalen mot Kransen gick SUS in med en lite för avslappnad attityd. Efter tre raka vinster utan större problem så hade den tidigare så ödmjuka inställningen övergått i en övertygelse om att vi skulle tvingas spela final fem timmar senare. Kransen var alltså väldigt mycket hungrigare. Dom hade också en gigantisk trupp och spelade väldigt fysiskt. Vi blev lite stillastående och passiva. Vid ställningen 1-2 råkar kapten bli utvisad 2 minuter. Problemet var att ingen höll reda på tiden, varken domarn eller funktionären vid sidan av planen. SUS spelade därför de sista ca 4 minuterna en man kort och förlorade med 1-5.

Match 5 - kvartsfinal mot Kransen United

Lustigt nog blev SUS ändå bästa tvåa (före t ex Oranje) och ställdes mot Kransen igen i kvartsfinalen. SUS rättade till inställningen och tajtade till försvarsspelet. Matchen blev jämn med flera rätt så öppna lägen för SUS som dock inte förmådde få bollen i mål. Båda lagen snålade med misstag och ställningskriget var olidligt spännande. 0-0 var ställningen vid full tid. Sudden death med spel tre mot tre följde. Spelet hade dock knappt kommit igång förrän Kransen utnyttjar ett SUS-misstag och sätter det omedelbart avgörande målet. Just då kändes det trist, vi hade dom verkligen på gaffeln.



Sammanfattningsvis gjorde SUS en fin insatts i turneringen. Kransen vann enkelt den följande semifinalen mot Pumpa Bollen (2-0), tvingades sedan vänta i fem timmar till finalen i vilken de blev enkelt slagna (3-0) av det nystartade division 7-laget FC Sparta Sollentuna. Så här i efterhand kan man konstatera att vi inte velat byta med Kransen alltså.

Och hur gick det för Oranje då? Jo, näst bästa tvåa med 7p i grupp A efter Pumpa Bollen. Dom blir nog inget att räkna med i toppstriden i år.

3 kommentarer:

Adam Oranje sa...

Vi kom faktiskt sist av tvåorna. Rätt ska vara rätt. Tur att ni inte såg oss i match 1 och 2, då hade ni kunnat bräcka förra årets förnedrande filmklipp.

Daniel sa...

Bra turneringsrapport. Det var kul i år, det gör vi om nästa.

Kul att se Oranje också. Den match vi följde såg det iaf bättre ut än i SVASS för två år sedan.

Det var förresten otroligt många lag på plats som hade orange tröjor. WTF?

Björn sa...

Bra rapport!