söndag 23 maj 2010

SUS - Monteriva 7-3 (5-0)

Eftersom delar av STJD-redaktionen (jag) fått kritik från nära stående passiva medlemmar (min far) att bloggen numera bara innehåller "massa internt tjafs" och inga matchrapporter tänkte jag nu ta tillfället i akt att bättra på detta.

Vi möttes av ganska kyligt väder och regn när vi värmde upp men stämningen var hög i den fulltaliga truppen där Linus under eftermiddagen tagit Johans plats pga rehab. Vi kom också igång fint även om det märktes att Monteriva, som förra året hette Tolkarna men väl egentligen bara hade målvakten och nån back kvar sen dess, hade en del bra spelare. Det kändes helt enkelt att vi hade kontrollen. 1-0 kom också tidigt då Björn slog ett inlägg mot bortre där såväl Linus, Daniel som Chrille störtar fram. Chrille har bästa läget och rakar in bollen med huvudet. Skön forcering - skön start! 2-0 kommer några minuter senare då Björn kommer på en löpning från sin mittfältsplats och RZL lägger en perfekt smörpass bakom deras backlinje som Björn enkelt och disktinkt sätter i mål.

Nu kan vi spela ut ordentligt och 3-0 kommer efter 20 minuter på ett fint anfall där Linus lägger ut den på kanten till Daniel som lägger in den parallellt med straffområdeslinjen till Jojje. Mittbacken tvekar inte och får kanonträff. Stenhårt, spikrakt och otagbart in i målvakten högra gavel. Gåshud! Vid 4-0 håller Björn sig framme igen i mitten av straffområdet på Linus pass, vänder bort en back och iskallt avslut. Vi gör även 5-0 innan halvlekan är slut efter en högerhörna som Daniel slår utmed marken till Davas. Davas första skott täcks undan men det andra går i mål via Anders som påpassligt styr den förbi en chanslös målvakt. Från min vinkel såg det ut som en klack men det fanns andra som menade att styrningen skedde med mindre ädla delar...

5-0 i halvtid alltså och matchen var vunnen. Monteriva var som sagt inte dåliga men de anfallsförsök de hade slutade allt som oftast i en tappad boll över sidlinjen. Det kryddades med lite interna tjafs och dödshot. Fresch!

I andra halvlek skulle de dock lyckas få ihop ett par fina anfall som tyvärr resulterade i två mål av deras farliga anfallare. Mellan de två målen hann vi dock replikera då Axel kom runt på sin kant och osjälviskt la en markare in till Daniel som bara hade att sätta bredsidan till. De gör även 6-3 efter ytterligare en fin soloprestation men vi får sista målet då Björnes inlägg stöts in via bortre stolpen av Daniel. Vi hade bud på en del mål till efter riktiga mönsteranfall men matchen slutar 7-3.

Hittills har det varit mycket snack om målskyttar men matchens lirare fanns onekligen i backlinjen. Max var enorm idag. Han fajtades och stred som vanligt och behöll kylan i bollbehandlingen. Bra inkast dessutom. Dojjor ska det va!!! Jojje och DD var som vanligt tryggheten själva, KP kom i fina ruscher utmed kanten (tänk Dani Alves), ofta med ett enkelt väggspel, Janne spelade enkelt och resolut och Aaron traschtalkade sönder deras yttermittfältere helt. Tyvärr skadades han sig dock lite senare.

På det hela taget var det här en klassisk SUS-utspelning. Precis vad vi behövde just nu. Eller som Fatih Ürek skulle sagt: