torsdag 3 december 2009

Omstruktureringar i truppen? Del 1

I SUS har vi förvisso ett väldigt öppet spelsystem där alla under eget ansvar förväntas tillföra sin kompetens såväl offensivt som defensivt. En slags totalfotboll. Något som vi dock ofta håller fast på är spelarnas utgångspositioner. Är du mittfältare så förblir du mittfältare. Visst finns det undantag som exempelviss Håkan som ju började som formidabel mittback för att sedan gå upp på topp och vara minst lika dominant där. Att byta mellan ytterback och yttermittfältare sker ju också titt som tätt.

Under säsong är Fyrklöverns strategi att inte ändra allt för mycket i spelarpositionerna. Under vinterhalvåret har vi dock ögonen med oss och analyserar varje träning som en del i att optimera truppens slagkraft inför kommande säsong. Detta kommer framöver öppet ventileras här på STJD.

På senaste träningen uppmärksammades exempelvis vilket otroligt tungt anfallspar Davas och Chrille utgjorde då Blandat på ett smått chockartat sätt tog hem finalen efter att ha blivit utspelade större delan av träningen. I en något mer defensiv strategi gjorde deras slit, stenhårda skott och idogt kämpande på topp att Blandat tog över sakta men säkert. Något att komma ihåg de där matcherna då allt kanske inte flyter på som det brukar och det helt enkelt krävs lite andra metoder för att nå 3p..?

4 kommentarer:

Jonte sa...

Äntligen! Om mitt extrema organisationssinne uppmärksammas, kan jag få bli materialare på heltid.

Daniel sa...

Det här ju bara del 1...

Ettan sa...

Jag ligger alltså pyrt till efter att ha missat samtliga träningar pga stukningen. Rehaben fortgår men det är fortfarande instabilt.

Axel sa...

Duon Chrille/Davas måste vara en mardröm att möta för en backlinje. Vilket ess i ärmen vi har där!