onsdag 23 juli 2008

Fårö - Turisterna 3-2

På Fårö spelas det, som bekant för STJD's besökare, fotbollsmatcher under juli där diverse turister möter Fårö-laget. Igår var JS och TS med för första gången, för att stärka upp det sargade turistlaget som hittills i år förlorat det mesta.

Thomas Bodström är självutnämnd Fåröbo och ställde sig i motståndarlagets mål, vilket spädde på känslan av att det här ska "vi" bara vinna.

Matchen började mycket bra. JS representerade SUS på ett bra sätt i backlinjen och spelet böljade. Turisterna tog ledningen med 2-0 och så ut att hålla ledningen in i halvtid... men som SUS fått uppleva så många gånger under våren så vänder det snabbt. 2-2 på tre minuter. Halvtid.

I andra halvlek var turisterna åter bra med och såg ut att ta ledningen... när oturen återigen grinade "oss" i ansiktet. Turisternas målis, som faktiskt är riktigt bra, sumpade in en hörna och efter det knöt ett samspelt Fårölag ihop säcken. JS klev upp på mittfältet, vilket otroligt nog såg ut att ge resultat då en slumpchans dök upp i form av ett klockrent friläge mitt i straffområdet. Bollen hamnade ca 12 meter uppe i staketet och efter det var matchen slut.

--

Nu kommer sommaren på riktigt, för tredje gången. Dags för strandfotboll. Enligt säkra källor är Jonas Dahlquist på ön - vilket förhoppningsvis kan leda till en kortare intervju om läget inför höstsäsongen.

Come on you SUS.

2 kommentarer:

Björn sa...

Bra Johan, själv tog jag årets första (?) SUS-seger i den årliga turneringen i Varberg mellan Tvååker, Lejjet och Grimeton... Jag gjorde två stabila insatser som back!!

Axel sa...

Schysst med rapporter från Fårö (och Varberg)! Det är sånt man som STJD-läsare går och hoppas på i semestertider.