måndag 7 augusti 2017

SUS

4 kommentarer:

Davas sa...

Läser du den också som en hyllning till det långsamma tempot på plan, och som en skälvande, skrämmande utsikt om vad det skulle innebära att kliva i land, lägga skorna på hyllan?

Björn sa...

Eller så är det en förebådelse om uppflyttningsspöket där Stadshagen byts mot nya stränder.

Axel sa...

Jag köpte mitt exemplar på Söderbokhandeln i förmiddags ch åkte ner och tog in på Falkenbergs strandhotell för att i lugn och ro kunna ta del av texten. Återkommer med reflexioner om helheten, men baksidan har ju så många ingångar och utgångar till SUS att man BAXNAR.

Axel sa...

Har nu läst hela verket och är mycket imponerad av Gerners poesi. Det är svårt att sammanfatta intrycken och jag skulle nog behöva läsa om den innan ett slutligt omdöme är möjligt att avlägga.

Att Sus är ett släkte av däggdjur som ingår i familjen äkta svin är viktigt att känna till när man närmar sig texten, men som med all stor lyrik resonerar Sus över flera spelplaner. Betraktelserna över slaktdjurets livsbana har ofta beröringspunkter med SUSarens villkor på Stadshagens IP.

Vi kan nog utgå ifrån att fotbollsklubben SUS IF inte haft något avgörande inflytande på författandet av Sus, men det hindrar inte att Sus kan få avgörande inflytande på SUS IF. Det är möjligt att jag blivit borttunnlad av Gerners virtuosa språkhantering men i skrivande stund känns det som att det enda raka vore om vi glömmer den föråldrade kopplingen till universitetet och diskret döper om klubben till Sus IF och ber RZL klämma in ett äkta svin i klubbemblemet.