torsdag 13 februari 2014

Någon som undrat?

Det stod egentligen skrivet redan på förhand: brokigt skulle knappast ha en chans. Efter några jämna matcher under tvånuddspelet, med några vinster åt vardera hållet, och flera oavgjorda, började blått rycka ifrån under fria nudden. En vinst här, visserligen en oavgjord där, men så plötsligt en rejäl utskåpning med åtminstone 5-0, och brokigt såg minst sagt sargat ut. Utan möjlighet att komma ikapp var det lika bra att skippa den sista betydelselösa matchen och spela av en extra-lång final direkt. Brokigt började räkna: 2x4. Med ett insläppt i minuten kunde det rinna iväg. Speciellt med en blå straff utanför ordinarie matchtid. Var brokigt på väg mot en 0-9:a, och helt förlora sin heder?

Bom. Straffen otagbar även för RZL. Jo, kanske...

Men så: klapp-klapp-klapp, och så en tå, och brokigt var ikapp, innan ens en minut hunnit gå. Lika. Och bättre press nu. Sen, ett par minuter senare, eller om det kanske var efter pausen: klopp-klopp. JAAA!

Brokigt i ledning!

Hur? Fråga mig inte. Men på väg mot vinst, som det verkade. Med en trygg ledning efter fem spelade, och betydligt färre vinande stolpträffar från Skogö, tydde ingenting på något annat. Allt lugnt vill jag minnas.

Kanske lite väl lugnt. För plötsligt var blått ikapp. Minns inte hur det hände, heller. Säkert en ned i hörnet, och så in framför. Nick? Nej. Det var nog i någon tidigare match. Hur som helst tar inte brokigt någon särskild notis. Fortsätter lugnt. Lugnare och lugnare, faktiskt. Och klockan går mot åtta. Då, ner i vänster hörn, in lite lätt bakåt, och en tå mellan ben. Blått med tre, brokigt med två. Ridå.

Men särskilt jobbigt? Näh. Brokigt vände ju ändå allt, hela varvet runt, medan Pihl fick vad han förtjänade, och Skogö fick tillbaks på alla stolpskott. DD och Erik fick dessutom förbli obesegrade. Tror jag. Har inte kollat det så noga. Men det känns som om de vunnit allt, och blir att räkna med i år igen.


1 kommentar:

Axel sa...

If you don't know now you know