söndag 15 september 2013

Seger 5-2 (2-0)


Mål:
1-0 Tamm (Hallberg)
2-0 Max (Tamm)
3-1 Stefan (Jojje)
4-2 Jojje (Hallberg)
5-2 Stefan (Erik)

Gula:
Hallberg

Sammanfattning:
Makkabi var riktigt bra idag, men SUS var lysande. Vi tar det spelare för spelare:

Jojje
En rakt igenom gedigen insats. Otroligt stark i närkamperna, förlorar väl inte en ända, och extremt målfarlig med huvudet. Nickpassar fram till Stefans viktiga 3-1 kanon och nickar, svävande högt över alla Makkabibackar, in det så viktiga 4-2-målet på läcker hörna från Hallberg. Kung Jojje är tillbaka.

Skogö
Som utlovat kommer han springande från parkeringen ca tio minuter in i första halvlek, som trettonde man, och jag tror det var när alla såg det som vi vaknade till, gjorde 1-0 och tog över matchen spelmässigt. Skogö bidrar med fantastisk energi helt enkelt, och han fick visa sina färdigheter som yttermittfältare, en roll som han klarade förträffligt. Märkligt egentligen att han inte noterades för mål eller assist, han kändes väldigt giftig.

Lepp
Fantastiskt bra på sin kant. Han täcker av enorma ytor, ständigt rörlig och helt orädd. Utplånar Makkabis kantspel genom sitt kvicka och frenetiska presspel. Otroligt nära några assist efter blixtsnabba räder. Bidrar mycket med sin fantastiska inställning och det positiva snacket. 

Hallberg
Vilken match han gör. När SUS tar över matchen i början av första är det till stor del för att Hallberg kommit igång. Han far runt i närkamperna och vinner dom hela tiden, driver på, fördelar bollar, slår målpassningar. Om motståndarna önskat att bli av med någon susare så hade dom nog röstat på Hallberg, han gjorde mittplan till ett riktigt ogästvänligt ställe för Makkabi, och det var ruggigt nära ett rött efter en tuff satsning i första. En tillskyndande makkab blev så arg att han delade ut en mycket kraftfull knuff. Som tur var nöjde sig domaren med varsitt gult istället för två röda. Riktigt hetsk stämning ett tag vilket var kul för matchen, Johan hade varit stolt.

Erik
Gör kanske en av sina bästa matcher hittills i SUS-tröjan. Har en otrolig förmåga att hålla i bollen, vända bort några spelare och sen få vidare bollen till rätt adress. Fungerar lysande i rollen som target-player på topp i den här matchen. Jobbar över stora ytor, pressar och förstör deras uppspel. Bra på huvudet, gör nog ett nickmål snart. Har en grym inställning som får andra att växa. Läcker framspelning till Stefs konstmål.

Tamm
Har varit borta ett tag men det märktes inte. Smart klasspelare, som alltid rör sig rätt. Gör 1-0 hur kallt som helst friställd med målvakten efter delikat framspelning av Hallberg. Ligger även bakom 2-0 genom fint förarbete på vänsterkanten. Så otroligt viktig spelare för SUS.

Axel
Gör en ok insats, men borde satt friläget i första och inte låttit Makkabis #16 göra deras första. 

Stefan
Stefan har en nivå i sig, som är väldigt sällsynt i Sverige. Spelar man på den nivån jämt, ja då blir man proffs i en större liga genast. Hans båda mål mot Makkabi håller hög klass, det första en resolut dundring upp i nättacket och det andra är som det där av Zlatan. Han lägger sig raklång på snedden i luften och slår till på volley invid stolproten otagbart.

Max
Den gamle skytteligavinnaren från år 2000 visade att takterna sitter i, eller, om jag minns rätt så gjorde han nog aldrig såhär snygga mål på den tiden. Det här var en kandidat till årets mål. Max kommer från sin högerbacksposition med upp i ett anfall där Tamm trollar nere på vänsterkanten. Han får till ett inspel mot Axel inne i straffområdet som dock hör Max rop bakom och hoppar över bollen. Max tar emot bollen, drar en, två backar och glider igenom straffområdet på diagonalen så att han slutligen är fri med målvakten som han elegant chippar förbi med vänstern så att bollen glider in strax under ribban vi bortre stolpen.

Jonte
Mycket stabil insats. Särskilt en frilägesräddning i första kändes viktig. Utstrålar lugn och sprider harmoni. Kan inte lastas för baklängesmålen.

José
Riktigt elegant i sitt mittbacksspel. Rörlig, alltid spelbar och säker med bollen. Funkar otroligt bra med Jojje bredvid vilket får övriga laget att växa. Det märks att José kan fotboll, han spelar klokt, blir aldrig överspelad och är en riktig lagspelare som tänker i flera led.

Jens
Föredömligt hård spelare. Gjorde det väldigt bra som ytterback, släppte nog inte förbi sig en enda makkab när jag tänker efter. Säker i passningsspelet och följer med upp i anfallen på ett modernt sätt. Inga misstag.

Davas
Jobbar sig gradvis in i matchen och når en sorts peak halvvägs in i andra när han lyckades reta gallfeber på motståndarna i samband med en frispark. Blev omkullknuffad i straffområdet vilket borde renderat en straff men domaren missade tyvärr det hela. Springer och springer och sabbar alla Makkabis intentioner till vårdat spel på mittfältet. Har åtminstone två stenhårda skott som var värda bättre öde.


SUS visade att SUS är seriens bästa lag när vi har en bra dag. Nu laddar vi om till onsdag.

/F

22 kommentarer:

Björn sa...

underbart!

Henrik Hallberg sa...

Jag vill claima assist på jojjes mål.

Björn sa...

då claimar jag en på stefans andra.

Daniel sa...

Yes!!

Axel sa...

Jag ändrade assen till Jojje nu, kanske Erik låga bakom Stefans sista istället? Björn du får en varning för osportsligt uppträdande.

Axel sa...

Och...kul att alla kom.

Anonym sa...

Axel. Även jag vill minnas att det var Erik som lirade in den till mig på sista.
#13

dale sa...

super-erik la smörmackan till stefans 5-2

dale sa...

faaan va vi kämpade för varandra idag boys!
grym press över hela planen å lugnt rull när vi
tog tillbaka bollen.
hur många chanser brände vi?
minst två frilägen, två ribbskott å två davasrökare, eller?

Axel sa...

Ja jisses vad sus var bra idag! Läge att trycka upp lagbilden o spara som sus-memorabilia.

Björn sa...

Hmm, årets första varning alltså.

Anonym sa...

Bra kämpat boys!!!

RZL to igen sig på soffan idag

Anonym sa...

Från BEEJAY.
Fotbollspropaganda 1 halvlek,
fighteranda i andra halvan.
Snyggt,och lite "nasty".Bra.

Axel sa...

Träffsäker analys av eBay

Anonym sa...

Från BEEJAY.
eBay,kul.
Kan inte ta det,
är redan taget,men ändå..

Anonym sa...

Från BEEJAY(eBay)
Känner behov av en kommentar till.
11+2 spelare,och en supporter
på läktaren(jag),
det börjar lukta lite storklubb
om SUS...

Anonym sa...

Två!
Jag kollade också första halv!

/Sir Niko

Max sa...

Kronis och Westis på läktaren och kollar. Härligt på nåt sätt.
Härlig beskrivning av spelarna Axel.

Tack för det du gör för Sus, utan dig hade vi haft problem på riktigt.

Ditt jobb är oftast väldigt otacksamt och du kanske inte alltid får cred för det du gör men jag är helt säker på att hela Sus med mig älskar det du gör för oss.

Tack Axel!

SirMoose sa...

Man måste älska SUS som har 16 man klara men väljer att ställa över ett par för att få bättre tempo i laget.

Låter som en coachseger!

Kan man få ytterligare lite info om 90-Kilos konstmål? Jag kan helt klart visualisera det men detaljer tack.

Björn sa...

Härlig rapport och instämmer helt i Max beröm till Axel!!!

Låter somStefans mål kan ha varit i samma klass som min liggande volley mot Azzuri förra säsongen...

Davas sa...

Det framgår inte av rapporten, men Axel var ju överlägset bäst på hela hagen. Har en massa fina vrickningar och suldragningar på näthinnan. Lägg till det den mästerliga coachningen – där självaste RZZZLLLL petas i sista stund – och att han antagligen slantade upp domarens arvode ur egen ficka Ty burken med svett-tjugor lär vara HELT tom, sånär som på några mynt.

Axel sa...

Tack för fina ord Max. Davas: så bra var jag inte, jag kan mycket bättre.

Kul med så namnkunniga supportrar på läktarna.