måndag 18 april 2022

Tankar inför en premiär - av Dag Granath

 


Såhär inför säsongspremiären 2022 är det såklart många tankar som snurrar i huvudet. Kommer den (delvis) nya truppen hitta rätt i den strukturella dynamiken på plan likväl som i det ack så viktiga sociala spelet på Löwet? Varje säsong presenterar nya utmaningar. 

Tankarna går osökt till Wittgensteins Sprachspiel (språkspel) och hur vårt språk får sin mening endast i kontexterna i vilket de utövas. Det gäller att hålla styr på tankarna och att ha tungan rätt i mun. När vi pratar "offensiv" så kanske Bougten direkt börjar fundera på penningpolitik och dess funktion i samhällsekonomin? När ordet "kämpa" hörs så kanske Leonidas börjar tänka klasskamp och att det finns en större konflikt än den som utspelar sig på planen? Att hålla riktning i sitt tänkande kan vara svårt när det stormar på det hav som är livet.

Det finns onekligen många potentiella huvudbryderier att hamna i såhär inför starten på en säsong. Huvudsaken är dock att den börjar, och vi med den. Fotbollsmatchen är som ett liv i microformat där man går genom hårda prövningar, motgångar och lyckorus. Det viktiga är dock på fotbollsplanen - precis som i livet - att man gör det tillsammans med andra och att man hjälper varandra för att nå lycka. Så se nu till att lägga in kommande matcher i kalendern, leta upp benskydden och börja värm upp ljumskarna för SUS 2022 är bättre (och lyckligare) än någonsin!

1 kommentar:

  1. Jag har haft liknande funderingar Dag! Den sena Wittgensteins förhållningssätt till de filosofiska problemen påminner nog om det sena SUSs förhållningssätt till fotbollspelande. Enklast sammanfattat av en annan gigant: Whatever works! (L David)

    SvaraRadera